29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

1 Haziran 2017, Perşembe 08:12

1350 GR DOĞDU HAYATA KAFA TUTTU

Fikriye- Kaan Öztayanç çiftinin 30 haftalık, 1350 gram olarak dünya gelen ve kalp masajı yapılarak solunumu sağlandıktan sonra yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan kızları Hira, hızla kilo alarak yaşama tutundu.

Fikriye- Kaan Öztayanç çiftinin 30 haftalık, 1350 gram olarak dünya gelen ve kalp masajı yapılarak solunumu sağlandıktan sonra yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan kızları Hira, hızla kilo alarak yaşama tutundu. 43 gündür hastanede olan Hira bebeğin, iki hafta içinde taburcu edileceği bildirildi.

1350 GR DOĞDU

Kuşadası'nda yaşayan Fikriye- Kaan Öztayanç çiftinin ilk bebekleri, geçen 18 Nisan'da, 30 haftalık olarak dünyaya geldi. Ailesinin 'Hira' adını verdiği, prematüre olarak doğan 1350 gram ağırlığındaki kız bebeğin solunumu olmadığı farkedilip, doğum odasında entübe edilerek kalp masajı uygulandı. Ardından yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınarak 3 gün boyunca izlendi. Bu dönemde Hira bebekte bazı sağlık sorunları oluştu. Kalp masajı yapılarak solunumu sağlandıktan sonra yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Hira, hızla kilo alarak yaşama tutundu.