19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

28 Mart 2017, Salı 14:25

7 HAZİRAN’DA HÜKÜMET BİLE KURAMADIK

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Torbalı ‘da Torbalı Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Torbalı ‘da Torbalı Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. 16 Nisan'da seçmenin önüne sıradan bir sandık gelmeyeceğine dikkati çeken Aydın, "Herhangi bir sandık değil 16 Nisan sandığı. Bugüne kadar çokça seçim yaptık, referandum yapıldı. Son 100-150 yılda önümüze gelebilecek en önemli, en tarihi nitelikteki sandıklardan biri. Çünkü Türkiye artık kabına sığmıyor. Eski Türkiye'nin hastalıklarından, prangalarından, sırtındaki kamburlardan kurtulmak istiyor. Bu millet geleceğe hedef çizmiş. Önündeki tüm engellerin kaldırılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

7 HAZİRAN'DA HÜKÜMET BİLE KURAMADIK

Aydın, "Rejim değişiyor" gibi algı operasyonları yapıldığını vurgulayarak, rejimi, cumhuriyeti güçlendirecek bir hükumet sistemi istediklerini bildirdi. Aydın, Türkiye'de bugüne kadar normal zamanda anayasa yapılamadığını, darbecilerin kendilerine göre anayasa yaptığına değinerek, şöyle devam etti: "Biz ilk defa sivil inisiyatifle, bu milleti engel olan tüm rahatsızlıklardan kurtaralım istiyoruz. Çok partili dönemde 67 yıl içerisinde 5 darbe olmuş. Her darbe bu milleti geriye götürmüş, siyasi, ekonomik krizler olmuş. Bu sistemde yamalı bohçaya dönüşmüş bir şekilde 3 aylık, 6 aylık hükumetler olmuş. 65 hükumetin 34'ünün ömrü 1 yıldan az sürmüş. Pek çoğu da koalisyon hükumeti. 7 Haziran'da bir hükumet kuramadık, seçim hükumeti kuruldu. Koalisyon dahi kuramadık. Ülkenin başına kara bulutlar çöktü. Terör hortlamaya, ekonomi dalgalanmaya başladı. Bu milletin ferasetiyle sorun çözüldü. 1 Kasım'da da 7 Haziran'daki gibi bir sonuç çıkmış olsaydı Türkiye'nin durumu ne olurdu? Allah korusun başına herşey gelebilirdi. Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürmek, iç karışıklıklara yöneltmek, kendi problemleriyle baş başa getirmek için ciddi uğraş verenler var. Diyoruz ki artık istikrar olsun. Bu milletin zaman, enerji kaybetmeye tahammülü yok. Onlar aya giderken, biz iç sorunlarla kaldık yaya. Hep sorunlar üretildi."Programa AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı.Aydın, daha sonra Torbalı Belediyesini ve esnafı ziyaret etti.