19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

9 Ekim 2017, Pazartesi 16:34

ACILI AİLEDEN ŞOK İDDİA : MAKATI KAPALI BEBEĞİ SAĞLIKLI DİYE TABURCU ETTİLER!

Torbalı Devlet Hastanesi yeni doğan bebeği muayene etmeden taburcu etti. Doğuştan makatı kapalı olan Çınar bebek iki gün sonra hastaneye getirildiğinde ise hastane hem doğum raporu vermedi hem de raporu olmadığı için muayene etmedi. Dr. Behçet Uz Hastanesi’ne kaldırılan Çınar Bebek yoğun bakıma alındı.

Sık sık skandallarla gündeme gelen Torbalı Devlet Hastanesi’nde akıl almaz bir olay daha yaşandı.  Acılı ailenin iddiasına göre ; Yeniay Ailesi’nin yeni doğan bebeğine sağlık kontrolü yapılmadan ertesi günü taburcu edildi. Üstelik bebeğin doğum raporu verilmemişti. Dışkısını yapamadığı ve karnı şiştiği için iki gün sonra tekrar hastaneye getirilen Çınar Bebek’e idari işler doğum raporu vermedi. Kayıt personeli rapor olmadığı için kaydını yapmadı. Doktor ise kaydı olmadığı için muayene etmedi. Sonradan makatı kapalı olduğu anlaşılan Çınar Bebek, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ancak bağırsakları şişen ve bu nedenle alınan Çınar Bebek 4 gündür yoğun bakımda.

İHMAL İHMAL ÜSTÜNE

Baba Abdurrahman Yeniay, bebeğinin başına gelenler yüzünden sorumlu tuttuğu Torbalı Devlet Hastanesi’ni Torbalı Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet etti. Abdurrahman Yeniay’ın iddialarına göre 29 Eylül’de doğan bebeği sağlık muayenesi yapılmadan 30 Eylül’de taburcu edildi. İki gün sonra çocuğunu hastaneye götüren baba, doktordan ‘Çocuğunun kaydı yok git sıra al’ cevabını aldı. Kayıt personeli ise doğum raporu olmadığı için sıra vermedi. Bu kez idari işlerden doğum rapor almaya giden Yeniay Çifti, ‘Raporu bugün veremeyiz yarın gel’ cevabı aldı. Çaresiz baba başka bir doktordan ricada bulunarak doktorun çocuğunu muayene etmesini sağladı. Makatı kapalı olduğu anlaşılan Çınar Bebek Dr. Behçet Uz Hastanesi’ne sevk edildi.

BU KEZ YANLIŞ RAPOR VERDİLER

Çınar Bebek’in hastalığı ortaya çıkınca hastane yönetimi apar topar doğum raporu hazırlayarak talihsiz bebeği sevk etti. Ancak ambulans yolda iken hastane yönetiminin yanlış rapor verdiği ortaya çıktı. Hastane yönetimi Abdurrahman Yeniay’ı arayarak ‘Sana yanlışlıkla iki yıl önce doğan çocuğunun raporunu vermişiz gel yenisini al’ dediler. Bebeği muayene edilmeden taburcu edildiği ve sonrasında da oyalanıldığı için bebeğinin bağırsaklarının şiştiğini ve günlerdir yoğun bakımda olduğunu ifade eden Abdurrahman Yeniay, “Eğer çocuğum zamanında düzgün muayene edilseydi rahatsızlığı ortaya çıkacak ve bu sorunları yaşamayacaktı. Hastaneyi savcılığa şikayet ettim. Başkalarının çocukları bu çileyi yaşamasın diye adaletin yerini bulmasını bekliyorum” dedi. HASAN DEMİR