23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Politika

11 Mayıs 2017, Perşembe 15:13

ADAYLIĞIMI BAHÇELİ İLE KONUŞTUM

Dün Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Veli Kaçar, gazetemize röportaj verdi. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Kaçar, niçin siyasete atıldığı, ülkücü kimliği benimsemesi ve hedefleri ile ilgili soruları yanıtladı

Dün Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Veli Kaçar, gazetemize röportaj verdi. Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan Kaçar, niçin siyasete atıldığı, ülkücü kimliği benimsemesi ve hedefleri ile ilgili soruları yanıtladı. Röportajında hedeflerini de açıklayan Veli Kaçar, Alparslan Türkeş’in açtığı yolda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gösterdiği hedefte yürüyerek üç hilali en yükseğe taşımak için bu yola çıktığını söyledi. İşte Veli Kaçar ile yaptığımız röportajdan öne çıkanlar:

- Ülkücü kimliğiniz nasıl oluştu?

Ülkücülük bizde baba mirasıdır. Milliyetçi ve muhafazakâr bir ailenin çocuğu olarak yetiştim. Anne babamız bizlere vatan ve millet sevgisini, Allah korkusu ile birlikte aşıladı. 15 yaşımda delikanlı iken şehrimize gelen Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i karşılamaya gitmiştim. Kendisinin o mübarek sesi ile Selamun Aleyküm diyerek bizleri selamlaması hala kulaklarımdadır. Onun davasını davamız kabul ettik ve ülkücü olarak anılmaktan hep gurur duyduk. 12 Eylül darbesi sırasında bile ülkücü kimliğimi hiç saklamadım. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde bu kutlu davamızı sürdürüyoruz. Liderimizin emrinde, başbuğumuzun ışığında ölene kadar da bu davanın ferdi olarak kalacağız.

- Siyasete niçin atılma kararı aldınız?

Savunduğunuz bir görüş, doğru bildiğiniz bir yol varsa bu yolda yürümek, ülkeniz için hizmet etmek istemek gayet doğal bir iştir. Siyasete ilk kez atılmıyorum, Milliyetçi Hareket Partisi Çeşme, Çiğli, Buca ve Torbalı İlçe Başkanlıkları’nda yönetim kurulu üyelikleri yaptım. Siyasetteki ilk ve tek adresim Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Hangi görevde olursam olayım mensubu olarak kalacağım tek parti Milliyetçi Hareket Partisidir

- Geçtiğimiz aylarda MHP Genel Merkezi’ne giderek Devlet Bahçeli ile görüşmüştünüz, kendisi ile adaylığınızı değerlendirmiş miydiniz?

Evet genel merkezimize giderek Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile görüştüm. Kendisine beni kabul ettiği için bir kez daha teşekkür ederim. Sayın Bahçeli, öyle muhterem ve mütevazı bir insan ki, kendisini ziyarete gelen herkesi kabul ediyor ve dostça sohbet ediyor. Sayın genel başkanımızı ziyaretimin asıl amacı, kendisinin hayır duasını almak ve Torbalılı ülkücülerin selamını iletmekti. Adaylığımdan da kısaca bahsetme şansı buldum. Sayın genel başkanımız hayırlı olması temennisinde bulundu. Torbalılı ülküdaşlarımıza da selamlarını iletti.

- Torbalı’da ülkücü kimliğiniz kadar hayırseverliğiniz ile de tanınıyorsunuz, sevilen bir isim olmanızın nedenlerinden biri de bu mu?

Hayırsever olmak için hayırsever olunmaz. Ben vicdanımın sesini dinliyorum. Maddi yada manevi olarak gücümün yettiği oranda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Sevgi, insanların teveccühüdür. Karınca kararınca, bir Müslüman kardeşime bir faydam dokunduysa ne mutlu bana.

- İlçe başkanı olursanız hedefleriniz arasında neler var?

Milliyetçi Hareket Partisi günümüzde Devlet Bahçeli gibi büyük bir lidere, geçmişinde ise Başbuğ Alpaslan Türkeş gibi bir öndere sahip. Partimizin kutlu davası, Türk Milleti’nin kutlu davasıdır. Bende bu davanın bir neferi olarak partimize en iyi şekilde hizmet etmek ve üç hilali zirveye taşımak için aday olmaya karar verdim. Eğer görev bana nasip olursa, ilk işim tek tek bütün ülkücüleri yeniden bu çatı altında toplamak olacak. Çürük elmalar elbette ayıklanacaktır. Ancak davasını koruyan arkadaşlarımıza zeytin dalı uzatacağız. 2019 seçimlerinde yerelde ve genelde MHP iktidarı için çalışacağım. Hedeflerimden biri de üç hilalli bayrağımızı dalgalandıracağımız bir parti binasını partimize kazandırmak.

- Son olarak Veli Kaçar’ı biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

1969 yılında Çorum Alaca’da dünyaya geldim. Milliyetçi ve mühafazakar bir ailenin çocuğu olarak yetiştim. 1989 yılında hayat arkadaşım ve can yoldaşım Kiraz Kaçar ile evlendim. İki oğlum ve bir kızım var. Ve-Ka İnşaat firmasının sahibiyim. HASAN DEMİR