28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

29 Mayıs 2017, Pazartesi 09:06

AYRANCILAR TORBALIDAN HIZLI BÜYÜYOR

Torbalı’nın nüfusu en hızlı artan yeri Ayrancılar oldu. Ayrancılar’ın nüfusu, göçe dayalı olarak büyük bir hızla artıyor.

Torbalı’nın nüfusu en hızlı artan yeri Ayrancılar oldu. Ayrancılar’ın nüfusu, göçe dayalı olarak büyük bir hızla artıyor. Torbalı’nın tamamından daha büyük bir hızla büyüyen Ayrancılar’ın nüfusu 40 bini aştı. Ayrancılar’ı oluşturan üç mahallenin toplam nüfusu 40 bini aşarken, Yazıbaşı Pancar ve Türkmenköy’ü de kapsayan bölge nüfusu ise 55 bini aştı. 40 bin kişilik Ayrancılar nüfusu son bir yılda 3 bin kişi artış gösterdi. Bu sayı, toplam 6 bin 500 kişi artış gösteren Torbalı nüfus artışının neredeyse yarısına tekabül ediyor.

BÖLGENİN TOPLAM NÜFUSU 55 BİN

En büyük nüfus artış hızına sahip olan Ayrancılar, Türkiye’deki çoğu ilçeden daha büyük bir nüfusa sahip. Ayrancılar’ı oluşturan 3 mahallenin toplam nüfusu 40 bini bulurken, İsmetpaşa Mahallesi 17 bin, Ayrancılar Mahallesi 13 bin ve Fevzi Çakmak Mahallesi 10 bin nüfusa sahip. Ayrancılar Bölge Koordinatörlüğü sorumluluk sahası içindeki Yazıbaşı’nın nüfusu 10 bin, Pancar nüfusu 3 bin 500 ve Türkmenköy Mahallesi nüfusu ise bin 500 oldu. Bölgenin toplam nüfusu ise 55 bini aştı.

COĞRAFİ KONUMU ALTIN DEĞERİNDE

İlçenin en hızlı gelişen yeri olan Ayrancılar, son 5 yılda büyük bir gelişme kat etti. Merkez nüfusu 40 bini aşarak nüfusu ile birçok ilçeyi geride bırakan Ayrancılar, İzmir’e yakınlığı nedeniyle hızlı bir şekilde büyüyor. Özellikle İzmir-Aydın Karayolu kenarında yapılan binaların altında yer alan dükkânlar, yeni yatırımcılarında adresi oldu. Birbirinden ünlü markalar bu bölgeye akın ediyor. Bu bölgede dükkan kiraları 10 bin liraya dayanmış durumda. Gaziemir’e sadece 10 kilometre mesafede olan Ayrancılar’da, Suyun Başı Mesire Alanı ve Üçpınar Mesire Alanı’nın da yer alması, hafta sonları İzmir’deki vatandaşların bölgeye akın etmesine neden oluyor. Her yıl yüzlerce konutun inşa edildiği bölgede 10’a yakın banka şubesi hizmet veriyor. HASAN DEMİR