28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Ocak 2020, Çarşamba 16:49

AYRANCILAR'DA TOKİ TEPKİSİ '' MAĞDUR OLDUK ''

Ayrancılar’da TOKİ’nin projesinden hak sahibi olan vatandaşlardan tepki var. Gazetemize ulaşan hak sahipleri mağdur olduklarını ifade ettiler.

MAĞDUR OLDUK

 Vatandaşlar ‘’ Biz TOKİ’nin Ayrancılar’da planladığı 315 konut için başvuru yaptık, Kura sonucu hak sahibi olduk ve dertlerimiz başladı. 2017 6. ayda ihalesi yapılıp 2017 7. ayda yer teslimi yapılan evlerimiz 2019 1. ayda bitip 2. en geç 3. ayda teslim almayı bekliyorduk. Çünkü işin süresinin bu tarih olduğunu TOKİ söyledi ve tabelada da kocaman kocaman yazıyordu. Fakat 13 blok olan bu işi TOKİ ve firma bir türlü teslim edemedi. Bizler 2018 8. ayda sözleşme imzaladık ve taksit ödemeye başlamıştık, şu güne kadar TOKİ sadece 13 bloktan 8 adetini birçok eksik hatalı uygunsuz durumda 2019 9. ayda hak sahiplerine teslim etti. Aradan 130 gün geçmesine rağmen TOKİ geriye kalan 5 adet bloğu hala teslim etmeyi beceremedi ve bu 5 blokta 125 hak sahibi mağdur durumda, hem dışarıda evimiz olmadığı için kira ödüyoruz hem de 2019 8. aydan itibaren TOKİ taksiti ödüyoruz. Bizim 5 adet bloğun imarında bir takım sıkıntılar varmış İzmir Büyükşehir belediyesi mahkemeye vermiş  yapılan projelere itiraz etmiş, TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapılan itirazları geçersiz saymış. Şu anda ise iskan alabilmemiz ve evlerimizi teslim alabilmemiz sayın bakanın bir imzasına kalmış. Yani bizleri siyasi bir çekişmeye alet etmişler bizim imkanımız zaten kısıtlı paramız olsa gider dışarıdan ev alırdık paramız olmadığı için TOKİ’den ev almak istedik, bizler tam bir yıldır AKP CHP çekişmesinden dolayı evlerimiz verilmiyor.

ALTYAPI SORUNLARIMIZ DA VAR

  Vatandaşlar altyapı sorunları da olduğunu belirterek şunları ifade etti ‘’ Sorunlarımız bu kadar değil, şuan 8 blokta oturan 200 daire sahibinin pis suyu kanalizasyona bağlı değil foseptik cukuru kazmışlar sık sık vidanjör ile gelip alıp gidiyorlar bunun maliyeti tabi ki biz sitede oturanlardan tahsil ediyor. Bu şekilde ne havuzumuz var ne spor salonlarımız jakuzimiz ama bizden mecburi 140 TL site aidati tahsil ediyorlar ,kanunen ödemek mecburiyetindeyiz bu ücretin içerisine ısınma ücreti yok oda ekstra en az 250 TL geliyor. Yollarımız desen mıcır ve yumuşak toprak çukur çamur deryası halinde. Çevremiz toz ve topraktan geçilmiyor, yolda kafamıza araç lastiklerinden taş mıcır fırlama korkusuyla zor yürüyoruz. Yetkiler bir sesimizi duysun biz vatandaşlarının sorunları ile ilgilensin çözüme kavuştursun.’’