25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

15 Haziran 2017, Perşembe 10:17

BAZI İLÇE BAŞKANLARI YETERİNCE ÇALIŞMIYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in referandumda aldığı sonucu yeterli bulmaması üzerine konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yerel yönetimleri uyardı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in referandumda aldığı sonucu yeterli bulmaması üzerine konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yerel yönetimleri uyardı. Güzelbahçe ekibini ve yerel yönetimleri eleştiren Tacettin Bayır,"Güzelbahçe ekibi sivil toplum örgütleriyle ilişkilerini biraz daha derleyip toplayıp gözden geçirmeli. Genel başkanın da ima ettiği şey bu” dedi. İlçe başkanlarına uyarıda bulunan Bayır, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimlerin çalışmasından memnun olmadığını belirtti. CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, referandum sonucunda ilçelerinde aldığı yüzde 80’lik hayır oyunu Ankara’da ziyarette bulundukları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ifade ederken, CHP liderinden beklenmedik bir tepki aldı. Kılıçdaroğlu, Kazım Çam’ın ifade ettiği referandum sonucunun bir başarı olmadığını belirterek, "İzmir için aldığımız sonuç çok da parlak değil. İzmir genelinde AKP oyunu korudu. Orada beklediğimiz çözülme henüz olmuş değil" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN SIKINTISI YEREL YÖNETİMLER

Güzelbahçe heyetinin genel merkeze yaptığı ziyareti ve Kılıçdaroğlu’nun referandum görüşünü değerlendiren Bayır,” Genel başkanın ifade etmek istediği şu: AKP ve MHP’nin toplam oylarıyla bizim beklediğimiz sonuçlar arasında bir uyumsuzluk var. Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de referandum çalışmalarında, istisnalar olmak üzere yerel yönetimlerin elini taşın altına koymadığını tespit ettik ve genel başkanın sıkıntısı da bu” dedi. “BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI AKTİF ÇALIŞMAYA KATILMADI!” Kılıçdaroğlu’nun, bazı CHP’li belediye başkanlarının referandum sürecinde aktif çalışmaya katılmadığı yönünde serzenişte bulunduğunu ifade eden Bayır,”Gerçekten kadınlarımız, gençlerimiz çok koşturdu. Biz de gerek mecliste, gerekse sahada cumhuriyete sahip çıkmak için ciddi çalışmalar yaptık. Bunu kimse inkar edemez. Ama yerel yönetimler ve bazı belediye başkanlarımızın bu aktif çalışmaya fazla yüklenmediği yönünde genel başkanın bir serzenişi var. İzmir’de 30 belediyeden 22’si bizde. Yani en azından referandumda aldığımız sonucun yüzde 72’lerde olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SANDIK SONUÇLARI ORTADA

Bayır,”İzmir’de bundan sonra ki çıkaracağımız ders şudur: hayır bloğunda yer almayan yüzde 31’lik evet bloğunu hayır’a nasıl çevirebiliriz. Bunun üzerine çalışma yapmamız lazım. Sandık sonuçları ortada. İzmir CHP il başkanı ve ilçe başkanlarının yapması gereken şey, sandığa gitmeyen vatandaşların hangi mahallelerde olduğu ve sandığa niçin gitmediğini araştırmak. Gördüğüm kadarıyla başkanlarımız böyle bir çalışmaya daha girmedi” dedi.

BU PARTİ KİMSENİN TAPULU MALI DEĞİL

Önümüzde kurultay süreci var. Yeni delegeler seçilecek. ‘Ben partiye istediğimi kaydederim, istemediğimi kaydetmem’ ya da ‘ben o sivil toplum örgütünü tanımıyorum, bu sivil toplum örgütünün başkanı kalkarda benim ilçemde belediye başkanı olursa’, ' acaba ben bu kişiyi partiye kaydedersem ilçe başkanlığına aday olabilir mi' endişesi ve korkusuyla partinin duvarlarını kimseye kapatmamalılar. Çünkü bu parti halkın partisi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe binaları herkese açık olabilmeli ve o cesaret gösterilmeli. Bu parti kimsenin tapulu malı değil. Güzelbahçe ekibi sivil toplum örgütleriyle ilişkilerini biraz daha derleyip toplayıp gözden geçirmeli. Genel başkanın da ima ettiği şey bu.” dedi. (Kaynak Ege’nin Sesi)