29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

6 Haziran 2017, Salı 09:02

BİR BARDAK ÇAY PARASI BİLE ETMİYOR

Küçük Menderes ovasının en önemli tarım ürünlerinden olan patateste hasat dönemi başladı. Bahar dönemi patatesi olarak adlandırılan ürünün hasadına başlayan üreticiler, patatesi, kahvelerdeki çay fiyatı ile karşılaştırarak, fiyatların biraz daha tatmin edici olması gerektiğini söyledi.

Küçük Menderes ovasının en önemli tarım ürünlerinden olan patateste hasat dönemi başladı. Bahar dönemi patatesi olarak adlandırılan ürünün hasadına başlayan üreticiler, patatesi, kahvelerdeki çay fiyatı ile karşılaştırarak, fiyatların biraz daha tatmin edici olması gerektiğini söyledi. Havaların ısınması ile birlikte başlanan ilk hasadın elyaf altına ekilen erkenci patates olduğunu ifade eden üreticiler, patatesin maliyetli bir ürün olduğunu söyledi.

FİYATLAR DÜŞÜK OLURSA ZARAR EDERİZ

Şuan itibarı ile tarlada toprak üstü 1 TL civarında olan fiyatların, durumu kurtardığını ifade eden üreticiler, "Patates, maliyetli bir üretim. Tohum ve üretim maliyetlerinin yanı sıra işçilik maliyetleri de belimizi büküyor. Kimi zaman toplayıcı bulmakta zorluk çekiyoruz. Bu şatlarda, üreticinin bu işi severek yapabilmesi için, fiyatların 1 liranın üstünde seyretmesi gerekir" dedi.