24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Spor

22 Mart 2017, Çarşamba 08:42

BU STATÜ HAKSIZLIK YARATIR

Süper Amatör Lig'in değişen play-off sistemine şampiyon kulüplerden itiraz geldi.

Süper Amatör Lig'in değişen play-off sistemine şampiyon kulüplerden itiraz geldi. Kırmızı Grup şampiyonu Torbalıspor ve Beyaz Grup şampiyonu Bornova Belediyespor yönetimleri tarafından İzmir ASFK'ya ortak bir teklif sunularak şampiyon takımların direk Bölgesel Amatör Lig'e yükselmesi teklif edildi. Torbalıspor Kulüp Başkanı Özgür Erman Çağlar ve Bornova Belediyespor Kulüp Başkanı Cumhur Yılmaz, yaptıkları uygulama ile yeni getirilen play-off ve play-out sisteminin şampiyon takımlar için adaletsiz olduğunu söylediler.

ŞAMPİYON TAKIMLAR DİREKT ÇIKMALI

 Torbalıspor Kulüp Başkanı Özgür Erman Çağlar, “Bu getirilen yeni statü haksızlık yaratıyor. Bu uygulama şampiyon olmanın hiç bir anlamı olmadığını gösteriyor. Şampiyon olup çıktıktan sonra tekrar 6 takımın torbasına atılıp, buradan 1. takımın direk gidip 2.ve 3 takımın Play-Out oynaması adaletsizliktir. Geçen sezon Aliağa ve Gaziemir şampiyon olup direk BAL Ligine çıktı. Bizim önerdiğimiz uygulamada şampiyon olan takımlara hakkı verilsin. 1. takımlar direk çıksın. Diğer takımların Play-Off oynaması da geçen sene olduğu gibi olması gerekiyor" dedi.

MADDİ VE MANEVİ KÜLFET

Torbalıspor Kulüp Başkanı Özgür Erman Çağlar “Statüden dolayı sıkıntı çekiyoruz. Geçen sezon BAL Liginde 47 puan almamıza rağmen ne yazık ki direk Süper Amatör Lige düştük. Bu sezonda haftalar öncesi şampiyonluğumuzu garantilememize rağmen, yine Play-off oynamanın sıkıntılarını hem maddi hem de manevi olarak çekeceğiz. Zaten kulüplerin üstünde ağır yük var. Birde bu tarz yükleri de eklememelerini ASKF yetkililerinden istiyorum. Yapılacak kura çekiminde mutlaka bir daha görüşme yapacağız. Ayrıca Play-Off'lara kalan tüm takımlara da başarılar dilerim” dedi. HASAN DEMİR