19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

17 Şubat 2017, Cuma 18:08

CHP GENEL SEKRETERİ SINDIR'DAN TORBALI ZİYARETİ

Torbalı bugün ülke siyasetinin en önemli isimlerinden birini ağırladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ilçemizi ziyaret etti

Torbalı bugün ülke siyasetinin en önemli isimlerinden birini ağırladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ilçemizi ziyaret etti. Referandum için hayır kampanyası çalışmaları kapsamında Torbalı’ya gelen Sındır, önce vatandaşlarla daha sonra ise sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Referandumda niçin hayır oyu kullanılması gerektiğini detaylı şekilde açıklayan Sındır, Türkiye’nin selameti için herkesin hayır oyu vermesi gerektiğini söyledi.

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ OYLAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, ilçe örgütüne yönelik yaptığı konuşmada başkanlık sisteminin tek adam rejimi olacağı vurgusu yaptı. Sındır, “Bu referandum parti seçimi değil. Bu referandumda ülkenin geleceğini oylayacağız. Tarafsız olması gereken cumhurbaşkanı, bir partinin genel başkanı olacak. Hakimler, savcılar, generaller, müftüler ve tarafsız olması gereken diğer tüm kamu görevlileri bir siyasi partinin genel başkanı tarafından atanacak. Yani tarafsızlık, bağımsızlık olguları yok olacak. Hukuk ve adalet yok olacak. Türkiye tek bir adamın iki dudağı arasına bırakılamayacak kadar önemli bir ülkedir” dedi.

“TÜRKİYE TEK ADAM REJİMİNE BIRAKILAMAZ”

Referandum süreci boyunca parti simgesi kullanmayacaklarını ifade eden Sındır, “Vatandaşlarımıza parti bayrağı ile değil, Türk Bayrağı ile gidiyoruz. Hangi siyasi parti seçmeni olursa olsun, ülkesi için hayır oyu vermesini istiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren kardeşlerimizden şunu düşünmelerini istiyoruz; kendilerinin sevmediği bir adamın başkan olup bu yetkilere sahip olmalarını isterler mi? Biz diyoruz ki, Sayın Recep Tayyip Erdoğan da olsa, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da olsa, hiç kimseye bu denli yetkiler verilemez.

ODA BAŞKANLARINDAN TORBALI HAKKINDA BİLGİ ALDI

İlçe örgütünde yaptığı konuşmadan sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Sındır’ın ilk durağı Torbalı Ticaret Odası oldu. Sındır, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun’dan Torbalı’nın sanayisi ve ekonomisiyle ilgili bilgiler aldı. Daha sonra Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret Sındır, Başkan Halil Gülcü’den ilçedeki esnaf sayısı hakkında bilgi aldı. Sındır STK temsilcilerinden de hayır oyu kullanmalarını istedi. HASAN DEMİR