25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

17 Mayıs 2017, Çarşamba 08:23

ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ SERİNLİĞİ

Havaların ısınmasıyla birlikte, bahar aylarının vazgeçilmezi olan piknik alanları doldu taştı. Ayrancılar’daki Suyunbaşı Mesire Alanı da ilçemizdeki en çok rağbet gören mesire alanı konumunda.

Havaların ısınmasıyla birlikte, bahar aylarının vazgeçilmezi olan piknik alanları doldu taştı. Ayrancılar’daki Suyunbaşı Mesire Alanı da ilçemizdeki en çok rağbet gören mesire alanı konumunda. Aileler mesire alanında piknik yaparken, çocuklarda mesire alanının ortasından geçen su yolunda yüzmek için kanala girerek oyun oynuyor. Bu durum çocuklar için oldukça büyük bir risk oluşturuyor. Tehlikenin farkında olmayan çocuklar, serinlemek ve eğlenmek için girdikleri kanalda saatlerce vakit geçiriyor. Bazı kısımlarında derinliği bir metreyi bulan su kanalı, çocukların boğulmalarına sebebiyet verebileceği gibi, kirli suyun çocuklar için hastalığa sebebiyet verme riski de bulunuyor.

BU SU TEHLİKELİ Mİ DEĞİL Mİ?

Suyunbaşı Mesire Alanı’nda hemen her gün su kanalında oynayan onlarca çocuk olduğunu görmek mümkün. Yetkililer bu duruma müdahale etmiyor. Su kanalının yanındaki süs havuzlarında Torbalı Belediyesi tarafından asılan levhalarda suya girmek tehlikeli ve yasaktır yazarken bu yasak su kanalında ise uygulanmıyor. Gazetemizin görüştüğü bir yetkili, yasağın süs havuzları için geçerli olduğunu, su kanalında elektrik olmadığı için tehlike barındırmadığını ve serbest olduğunu söyledi. Bu açıklama, çocuklarının başına bir iş gelebileceğinden endişe eden aileleri pek tatmin etmedi. HASAN DEMİR