28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Eylül 2019, Salı 09:41

CUMHURİYET MAHALLESİ AİLE HEKİMLİĞİ MERKEZİNİ İSTİYOR

İlçedeki nüfusu hızla artan mahallelerden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nde aile hekimliği merkezi ihtiyacı bulunuyor. Acil karşılanması gereken aile hekimliği merkezi ihtiyacının giderilmesi için Cumhuriyet Mahallesi’ne bir aile hekimliği binası yapıldı. Fakat bu bina daha sonra başka bir kuruma devredildi. Sağlık kurumu olması gereken binanın bir resmi eğitim kurumuna devredilmesi, mahalledeki sağlık merkezi sorununun görmezden gelinmesi nedeniyle vatandaşların tepkisini çekti.  

ÖNCELİK SAĞLIK MERKEZİ OLMALI

Bir eğitim kurumuna devredilen binanın devri, mahalle halkının tepkisine neden oldu. Mahalle halkı eğitim kurumunun mahallede hizmet verecek olmasına sevinse de önceliğin sağlık merkezinde olması gerektiğini düşünüyor. Sağlık ihtiyacının karşılanması en önemli sorunken acil ihtiyaç olmamasına karşın eğitim kurumuna öncelik verilmesi, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.

AİLE HEKİMLİĞİ MERKEZİ ACİL İHTİYAÇ

Eski adıyla sağlık ocağı olan aile hekimliği merkezleri, belirli sağlık hizmetlerin verildiği en küçük birimler olarak vatandaşa hizmet ediyor. Bu sağlık merkezlerinde ilk muayenenin yapılması, ilaçla tedavi edilebilecek hastalıkların tedavi edilmesi, ve küçük kan tahlillerinin yapılabilmesi gibi hizmetler veriyor. Ayrıca önce aile hekimine tedavi olan hasta hekimi tarafından uygun hastanenin uygun servisine yönlendiriliyor. Aile hekimlikleri, hastanelerdeki yoğunluğu oldukça azaltıyor. Bu nedenle vatandaşlar, Cumhuriyet Mahallesi’ne aile hekimliği merkezi istiyor. HASAN DEMİR