26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Nisan 2021, Salı 09:13

EĞİTİM SEN : OKULLARDA VAKALAR ARTTI AŞIYA ÖNCELİK VERİLMELİ

Eğitim Sen Milli Eğitim Bakanlığı’nın salgın devam ederken öğretmenleri aşılamadan ve okullarda gerekli önlemleri almadan yüz yüze eğitim başladığını ifade ederek, İzmir’de son bir haftada 76 öğretmen, 55 öğrenci ve 12 personelin koronavirüse yakalandığı ve  artan vakalardan dolayı kentte birçok okul ve sınıfta eğitime ara verildiği belirtildi.

 Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada , Kentte artan vakalar nedeniyle Selçuk’ta 2 sınıf, Torbalı’da 2 sınıf, Ödemiş’te 1 okul, 1 sınıf, Bornova’da 11 sınıf, Bayraklı’da 4 sınıf, Aliağa’da 1 okul, Çiğli’de 1 okul, Çeşme’de 1 okul karantinaya alındığı belirtilerek, Dikili’nin Kıratlı köyünde ise köy karantinaya alındığı eğitimin 15 gün uzaktan yapılacağı ifade edildi.

Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, aşı yapılmadan ve önlemler alınmadan eğitime yüz yüze devam edilmesini eleştirerek “Vakalar artıyor ve eğitim emekçileri ölüyor” dedi. Son iki haftada 120’nin üzerinde eğitim emekçisinin ve 200’e yakın öğrencinin de kovid testinin pozitif çıktığı bilgisini veren Vayiç “Birçok okul ve sınıf karantinaya alındı” diye konuştu.

"AŞIDA ÖNCELİK İSTİYORUZ"

Aşı yaygın yapılıp ve salgının kontrol altına alınarak eğitim öğretime dönülmesi gerektiğini ifade eden Vayiç “Eğer okullar yüz yüze eğitime sorunsuz bir şekilde açılmak isteniyorsa öncelik öğretmenlere verilmeli demiştik. Eğitimde normalleşip, virüsün toplumdaki yayılma hızını düşürmek istiyorsak bu öncelikli olmalı” diye konuştu.  Alınabilecek önlemler ve yapılacak aşıyla korunmaları mümkünken daha fazla ölmek istemediklerini dile getiren Vayiç “Eğitim emekçilerine iki doz aşı yapılana kadar yüz yüze eğitime ara verilmeli” dedi. Kaynak : Evrensel Gazetesi.