27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

13 Temmuz 2017, Perşembe 09:33

ESKİ BİNA ONLARIN AYRANCILAR’A DA POLİKLİNİK

Şu anda 20 hekim kapasitesine sahip olan ancak kiralık bir binada hizmet veren Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Torbalı Devlet Hastanesi’nin taşınmasının ardından eski hastane alanına taşınacak.

Şu anda 20 hekim kapasitesine sahip olan ancak kiralık bir binada hizmet veren Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Torbalı Devlet Hastanesi’nin taşınmasının ardından eski hastane alanına taşınacak. Sağlık Bakanlığı tarafından Torbalı’ya 25 hekimli diş hastanesi, Ayrancılar’a ise diş hastanesine bağlı semt polikliniği açılacak.

YENİ HASTANE 25 HEKİMLİ OLACAK

Eski devlet hastanesi binasının yıkılarak yerine Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılması, Sağlık Bakanlığı’nın 2017 yılı planlamasında yer alıyor. Yeni devlet hastanesinin açılışının gecikmesi bu süreyi yavaşlatsa da, hastane binasının boşaltılması halinde yıl sonunda binanın yıkılmaya başlanması bekleniyor. Eski bina yapılarak yerine 25 hekim kapasiteli modern bir diş hastanesi yapılacak. Ayrancılar’da ise diş hastanesine bağlı bir semt polikliniği açılacak. Bu da hem hastaların daha iyi hizmet almasını sağlayacak hem de hekim sayısı artacağından dolayı hasta yoğunluğu azalacak. HASAN DEMİR