28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Haziran 2019, Cumartesi 15:01

EYT DERNEĞİ BAŞKANINDAN TORBALI'DA FLAŞ AÇIKLAMALAR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, Torbalı’ya geldi. Torbalı Galatasaraylılar Derneği lokalinde Torbalılı EYT mağdurlarıyla bir araya gelen Özüpak, önemli açıklamalar yaptı. Başkan Özüpak’ın ziyaretine derneğin diğer yöneticileri de eşlik etti. Merak edilen soruları da yanıtlayan Başkan Gönül Boran Özüpak, derneğin konfederasyona dönüşeceğini açıkladı.

“SİYASİ OLUŞUM DEĞİLİZ”

Konfederasyona dönüşme sürecini açıklayan Özüpak, “Biz bu yola hakkımız olanı almak için çıktık. Aynı konudan dolayı yaklaşık bir buçuk milyon insan mağdur olduğu için bu oluşum büyüdü ve boyumuzu aştı. O yüzden 81 ilde ayrı ayrı dernek kurma ve bu dernekleri EYT konfederasyonu çatısı altında birleştirme kararı aldık. Bizi, siyasileşmekle suçlayanlar var. Biz tüm siyasi partilere gönül veren  insanlardan oluşan bağımsız bir oluşumumuz. Bizim tek derdimiz hakkımızı almak. Sesimizi gür çıkarmak için de konfederasyon olmak zorundayız” dedi.

BİNALİ YILDIRIM GSS TEKLİF ETTİ

Maltepe mitingi sürecinde Binali Yıldırım ile görüştüklerini ifade eden Özüpak, “Sayın Binali Yıldırım ile görüştük ve derdimizi anlattık. Kendisine Sayın Cumhurbaşkanı ile de görüşmek istediğimizi anlattık. O kapıyı araladığımızı düşünüyorum. Binali Bey bize EYT mağdurlarının genel sağlık sigortalarının devlet tarafından karşılanmasının yeterli olup olmayacağını sordu. Ancak biz hakkımızın emeklilik olduğunu vurguladık” dedi. HASAN DEMİR