19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

4 Mayıs 2017, Perşembe 09:10

GENÇLER TORBALI'YI TUVALE DÖKECEKLER

Gençlik haftası kutlamaları için Torbalı’da hazırlıklar başladı. Gençlerin spor, sanat ve kültür faaliyetlerini sergilemeleri ve gençlik bayramını kutlamaları için gerçekleştirilen gençlik haftası Torbalı’da bu yıl dolu dolu geçecek.

Gençlik haftası kutlamaları için Torbalı’da hazırlıklar başladı. Gençlerin spor, sanat ve kültür faaliyetlerini sergilemeleri ve gençlik bayramını kutlamaları için gerçekleştirilen gençlik haftası Torbalı’da bu yıl dolu dolu geçecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü başlayan ve 24 Mayıs’a kadar sürecek olan gençlik haftası kapsamında çeşitli etkinlikler ve konserler düzenlenecek. 15 Mayıs’tan 24 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında dün Torbalı’nın simgesel ve kültürel değerlerinin resmini çizecek olan lise öğrencilerine Torbalı Belediyesi’nce malzemeler dağıtıldı. Torbalı Kaymakamlığı’nın belediye ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’yle tertip edeceği organizasyon merakla bekleniyor. Öte yandan dün resim malzemeleri dağıtılan öğrenciler belirtilen süre içerisinde yapacağı resimleri 17 Mayıs’ta BKM’de sergilenecek. Aynı gün bir de fotoğraf sergisi açılacak.

SERGİ KURULACAK

Dün Torbalı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Ökmen ve Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş’un katılımıyla öğrencilere, resim için gerekli malzemeler dağıtıldı. Torbalı’yı adeta resmedecek olan öğrenciler 17 Mayıs’ta da büyük bir sergiye imza atacak. Sergideki resimler daha sonra belediyeye hibe edilecek.

MUSTAFA CECELİ GELİYOR

Torbalı’da Gençlik Haftası kutlamaları 15 Mayıs’ta sanat sokağının açılışı ile gerçekleşecek. Liselerin büyük rol üstlendiği etkinlikler kapsamında bisiklet turu, sporcu buluşması, masa tenisi ve voleybol turnuvası, resim ve fotoğraf sergisi, müze ziyareti, konferans, gençlik yürüyüşü ve şiir dinletisi gerçekleşecek. Öte yandan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda ise belediye tarafından dev bir konser gerçekleşecek. 7 Eylül Stadı’nda gerçekleşecek olan konserde ünlü pop sanatçısı Mustafa Ceceli sahne alacak.HASAN DEMİR