28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

18 Mart 2017, Cumartesi 14:38

HAYIR İÇİN AĞAYA KALK TORBALI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ilçemizi ziyaret etti. Saat 12.00’de ilçe başkanlığına gelen Böke, burada partililerle bir araya geldi. Böke’yi karşılamaya gelen yüzlerce vatandaş parti binasına sığmayınca Böke kapalı pazar yerinde halka konuşma yapmak durumunda kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ilçemizi ziyaret etti. Saat 12.00’de ilçe başkanlığına gelen Böke, burada partililerle bir araya geldi. Böke’yi karşılamaya gelen yüzlerce vatandaş parti binasına sığmayınca Böke kapalı pazar yerinde halka konuşma yapmak durumunda kaldı. Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin coşkulu kalabalığa yaptığı konuşma mitinge dönüştü. Anayasa değişikliğine niçin hayır denilmesi gerektiğini anlatan Böke, kendisini dinleyen kitleye ‘Torbalı ayağa kalk, bizimle yürü’ diye seslendi. Böke’nin sözleri büyük alkış aldı. Daha sonra dükkanları gezen CHP Sözcüsü, esnafı ziyaret etti. Halktan gelen hiçbir fotoğraf çekilme talebini geri çevirmeyen Böke, bol bol selfie çekildi. Böke, samimi davranışları ile Torbalılıların gönlünü fethetti.

MADDELERİN HİÇ BİRİ ÜLKE LEHİNE DEĞİL

Torbalılılara yaptığı konuşmasında, referandumun parti seçimi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, güzel bir gelecek için hayır denmesi gerektiğini söyledi. Böke, “Değiştirilmek istenen maddelerin hiç biri, ülkenin terör sorununu bitirmeye yönelik değil. Hiç biri ekonomiyi düzeltmeye yönelik değil. Bu maddeler yalnızca tek adam rejimi oluşturmak için. Ülkede zaten bir yıldır fiili başkanlık sistemi mevcut. Bu sistemden memnun musunuz? Hayır. Öyleyse referandumda da hayır oyu verin” dedi.

ÜLKE TEK ADAMA EMANET EDİLEMEZ

Konuşmasında tek adam rejimine dikkat çeken Böke, "Bu anayasa değişikliği teklifi, kim olduğundan bağımsız bir biçimde, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak herkese, Türkiye'ye dair bütün yetkiyi teslim ediyor. Hem yürütmeyi cumhurbaşkanına veriyor, hem yasama yetkisini kararnameler yoluyla meclisten alıp cumhurbaşkanına veriyor. Meclisin seçimini o partinin genel başkanı olacak olması sebebiyle cumhurbaşkanına bırakıyor, dolayısıyla fiilen meclisi ortadan kaldırıyor. Hem de yargının atamalarını HSYK'nın yarısından fazlasını doğrudan cumhurbaşkanının, neredeyse yarısına yakınını cumhurbaşkanının seçtiği meclisin atayacağı bir yapıya kavuşturuyor. Anayasa Mahkemesi'nin de neredeyse hepsini cumhurbaşkanı atıyor. Kararnamelerle cumhurbaşkanı yasa çıkartıyor. Bakanlar Kurulunu cumhurbaşkanı seçerek yürütmeye cumhurbaşkanı hakim oluyor. Yargıyı cumhurbaşkanı seçtiği için yargıyı da cumhurbaşkanına teslim etmiş oluyorsunuz. Vereceğimiz bir hayır oyunun, bu tek adam keyfiyetine bir itiraz olduğunu ve istikrar için hayır olduğunu, bu çizdiğimiz çerçeve çok somut bir biçimde ortaya çıkartıyor" dedi.

BU DÜZEN KADINI YOK SAYIYOR

 Sandığa giden herkesin üstüne sorumluluk düştüğünü belirten Böke, "Bu düzen en çok kadını yok sayıyor. Çünkü insana insan gözüyle bakmıyor. Her birimizin farklılıkları üzerinden bir siyaset üreterek ve o siyasetle kendini var eden bir iktidar anlayışıyla bakıyor. Onun için de bize baktığında, kadınlığımızı, etnik kimliğimizi, inancımızı, yaşam tarzımızı görüyor. Oysa ki bir devlet, bir insanın kimliğine her boyutuyla kör olmak durumundadır. 928 bin işsiz arasında 328 bini kadın. Özellikle genç kadınlar arasında işsizlik Türkiye'deki en yüksek işsizlik oranı. Her üç genç kadından birisi Türkiye'de iş arıyor ama bulamıyor. O zaman sandığa giderken kızımız için, eşimiz için, yarınlara toplumun yüzde 50'sini ortak etmek için hayır dememiz gerekiyor" şeklinde konuştu. HASAN DEMİR