29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

16 Mart 2017, Perşembe 09:08

İZMİR PARTİSİNİN VEKİLİ OLACAĞIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca'da sanayicilerle ve vatandaşlarla gerçekleştirdikleri toplantılarda anayasa değişikliğini anlattı.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca'da sanayicilerle ve vatandaşlarla gerçekleştirdikleri toplantılarda anayasa değişikliğini anlattı. Kaya, "Hükümeti Cumhurbaşkanı kuracağı için biz TBMM'de yasaları çıkartırken hangi partiden olursak olalım İzmir Partisi'nin milletvekilleri gibi olacağız" dedi. AK Parti Buca Seçim Koordinasyon Merkezi'nin düzenlediği programlara katılan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İlçe Başkanı Mustafa Arslan ile birlikte Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'ni (BEGOS) ziyaret etti. Sanayicilere ve esnaf teşkilatına yeni anayasanın ekonomiye yapacağı katkıları anlatan Kaya, şunları söyledi:

MECLİSİN YETKİSİ ARTIYOR

"Şu an yargıdaki atamaların tamamını Cumhurbaşkanı yapıyor ama yeni sistemde HSYK'nın 7 üyesini Meclis seçecek şimdiye kadar Meclis'in böyle bir yetkisi yoktu. Ancak daha da önemlisi Meclis'teki çoğunluğu alan parti bunu tek başına yapamayacak çünkü Milletevkillerinin 5'te 3'ü tarafından seçilme şartı var. Dolayısıyla siyasi partiler bir araya gelecek ve uzlaşarak her görüşüten insanları HSYK'ya atayacaklar. Meclis'te artık iktidar partisi muhalefet partisi ayrımı ortadan kalkacak. Hükümet ayrı olduğu için hepimiz İzmir Milletvekilleri olarak çalışacağız. Hepimiz İzmir Partisi'nin Milletvekili gibi olacağız. Hangi partiden seçilmiş olursak olalım İzmirli seçmenin menfaati noktasında uzlaşıyı sağlamış olacağız."