25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Şubat 2018, Cuma 11:18

İZMİR'DE AK PARTİ VE MHP İTTİFAKI YOK TORBALI'DAN ADAY ÇIKARTACAĞIZ

SEÇİM ittifakının yerel seçimi kapsamayacağı açıklansa da AK Parti ve MHP arasındaki işbirliği, İzmir'de yerel seçime ortak adaylarla gidilebileceği yönündeki iddiaların yükselmesine neden oldu.

SEÇİM ittifakının yerel seçimi kapsamayacağı açıklansa da AK Parti ve MHP arasındaki işbirliği, İzmir'de yerel seçime ortak adaylarla gidilebileceği yönündeki iddiaların yükselmesine neden oldu. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, şuan için yerel seçimlerde herhangi bir siyasi parti ile ittifak düşüncelerinin olmadığını vurgularken Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçede aday belirleyeceklerini ifade etti ve adayların taşıması gereken kriterleri de sıraladı.

TORBALI DAHİL 30 İLÇEDE MHP OLARAK ADAY ÇIKARTACAĞIZ

AK Parti ile MHP tarafından hazırlanan Cumhur İttifakı, TBMM’ye sunuldu. Ankara, siyasetteki bu gelişmeyi tartışırken, bu ittifakın yerel seçimlere yansıyıp yansımayacağı merak konusu oldu. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yerel seçimlerde şuan için herhangi bir siyasi parti ile ittifak yapmayı düşünmediklerini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi ile 30 ilçede belediye başkan adayı çıkaracaklarını ifade eden Karataş, adayların taşıması gereken kriterleri de belirledi. Karataş, "Buradaki ittifak tamamen Cumhur İttifakı. Yerel seçimlerde de böyle bir ittifak şuan için söz konusu değil" dedi. Meclis üyesi adayların ile belediye başkan adayı gösterilecek isimlerin mahallesinde sevilen, sayılan, itibarı olan insanlardan seçileceğine işaret eden Karataş, "Hizmet üreten, halkın sıkıntılarını ortadan kaldıran, çalışmalarını adil şekilde yapan, herkese hizmet götüren, hak ve hukuku gözeten belediye başkan adaylarımız olacak" dedi.

TORBALI'NIN DA OLDUĞU 1. BÖLGEDEN KAÇ KİŞİ İSTİFA ETTİ?

İYİ Parti’ye giden ve dönmek isteyenlerin olduğunu ayrıca gitmeyenlerin de bulunduğunu savunan Necat Karataş,  YSK’ya müracaat ederek kaç kişinin MHP’den istifa ettiğini öğrendiklerini kaydetti. 14 ilçenin yer aldığı birinci bölgede bir buçuk yıl içerisinde toplamda 249 kişinin MHP’den istifa ettiğini aynı şekilde ikinci bölgenin sonuçlarını da birkaç gün içerisinde alacaklarını açıklayan Karataş, orada da durumun çok farklı olmadığını düşündüğünü belirtti. Karataş, "Burada 249 kişinin tamamının İYİ Parti’ye gitmediğini görüyoruz. MHP’nin geçmiş zamanlarda içerisinde kargaşa çıkaranların asıl amacının partimizde bir yönetim değişimi ya da değişim olmadığı tam tersine dönüşüm istediklerini net olarak parti üyelerimiz gördü" dedi.