29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

6 Ekim 2017, Cuma 08:21

İZMİR'İN AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İSTİFA EDEN OLUR MU?

Milliyet Gazetesi yazarı Onur Çakır AK Parti'de Torbalı dahil İzmir belediye başkanlarının durumunu yazdı. İstifa olacak mı? Kulislerde neler konuşuluyor.

Milliyet Gazetesi yazarı Onur Çakır AK Parti'de Torbalı dahil İzmir belediye başkanlarının durumunu yazdı. İstifa olacak mı? Kulislerde neler konuşuluyor.

 

İŞTE O YAZI

 

CHP’nin delege seçimleri tüm hızıyla devam ederken, AK Parti cephesinde büyük bir sessizlik hakim.

Önümüzdeki günlerde başlayacak ilçe kongreleri öncesi herkesin gözü genel merkezden gelecek habere kilitlendi.

Tabii bu arada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği metal yorgunlu-ğundan bahsetmesinin ardından, partinin çeşitli kademelerinde bulunan partililerin istifası istenmeye başladı.

Birçok ilin il başkanı istifa etti, yerlerine yeni isimler atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, partilerinden istifa etti ya da ettirildi.

Bunun devamının geleceği günlerdir konuşuluyor.  

***

Malumunuz İzmir’de AK Parti’nin 7 belediye başkanı bulunuyor. Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa, Menderes, Selçuk, Kınık ve Kiraz.

Ben de AK Parti kulislerine epey bir yokladım. “Genel merkezin İzmirli başkanlarla ilgili bir kararı olacak mı?” sorusuna yanıt aradım.

Belediye başkanlarının içi rahat olsun! Şu ana kadar İzmir’deki belediye başkanlarıyla ilgili olumsuz bir durum yok. Bir şey olacağına ihtimal de verilmiyor.

En azından benim edindiğim bilgi bu yönde. Başkanlarla ilgili elbet eleştireler var ama bunlar her partide olan/olabilecek konular.