25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

11 Kasım 2017, Cumartesi 08:37

İZMİR'İN EMLAK UZMANI AÇIKLADI : TORBALI KONUT SATIŞINDA İZMİR'DE HANGİ NOKTADA?

Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. İzmir Bölge Müdürü Öykü Özkan Tuna, İzmir'in son zamanlarda ülke genelinde en çok ön plana çıkan kentlerden biri haline geldiğini söylüyor.

İZBAN’IN GELMESİ TORBALI’YA YARADI

Kentin eski ve en çok tercih edilen yerleşim yerlerinden Karşıyaka ve Konak ilçelerinin mevcut gelişimlerini koruduğuna işaret eden Tuna, değeri artan Torbalı, Selçuk ve Tire gibi ilçelerle ilgili İZBAN etkisine vurgu yapıyor. Tuna, "İzmir'in önemli ulaşım biçimlerinden biri olan İZBAN (banliyö treni) yatırımlarının bir kolunun Torbalı ilçesine kadar uzatılması bu bölgenin gelişimini desteklemiş ve değerlenmesini sağlamıştır. Aynı şekilde turizm açısından da kent için önemli bir yer olan Selçuk ilçesi de İZBAN yatırımları ile değerlenen bölgeler arasındadır. Torbalı ilçesine yakın konumda yer alan ve İZBAN yatırımlarından etkilenen bir diğer ilçe ise Tire'dir. Ancak Tire ilçesinin değer kazanması yalnızca İZBAN yatırımlarına bağlı gerçekleşmemiştir. Tire ilçesi ülke genelinde mandıracılık üzerine bir ün kazanmış olup büyük yatırımcıları kendine çekmeyi başarmıştır.

KONUT FİYAT ARTIŞI BAKIMINDAN TORBALI İLK 5’İN İÇİNDE

Öykü Özkan Tuna, İzmir'de konut fiyat artış bakımından ilk beş sıradaki ilçeleri de açıkladı. Tuna şunları söyledi: "Dönüşüm projelerine bağlı olarak Bayraklı, kentin eski ve en çok tercih edilen yerleşim yeri olması ve yerinde dönüşüm ile yapıların hızla yenilendiği Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir, ulaşım yatırımlarına bağlı olarak Torbalı, ulaşım ve ülke genelinde yakaladığı yatırım gücüne bağlı olarak Tire ve son yıllarda turizm açısından vazgeçilmez hale gelen ve piyasada hızla büyüyen Çeşme-Alaçatı"