18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

12 Mayıs 2017, Cuma 12:35

KALP KRİZİ GEÇİRİYORUM YEDEK ŞOFÖR VERİN

Kamyon şoförü Mustafa Kaya, aracını kullanırken kalp krizi geçirdiği fark etti. Hemen bir köyde durup, kahvede 112’yi arayarak, “Kalbim ağrıyor, terliyorum ben galiba kalp krizi geçiyorum” dedi. Hastanede ve 112’de 6 defa kalbi duran Kaya, elektro şokla yeniden hayata döndürüldü.

Kamyon şoförü Mustafa Kaya, aracını kullanırken kalp krizi geçirdiği fark etti. Hemen bir köyde durup, kahvede 112’yi arayarak, “Kalbim ağrıyor, terliyorum ben galiba kalp krizi geçiyorum” dedi. Hastanede ve 112’de 6 defa kalbi duran Kaya, elektro şokla yeniden hayata döndürüldü. Hastanın Doktoru Kardiyolog Dr. Ömer Şenarslan, “Eğer hasta kendi tanısını koymayıp 15 dakika daha yola devam etseydi, direksiyon başında hayatını kaybedebilirdi” dedi.

MEDİFEMA'YA SEVK EDİLDİ

Torbalı’da bir nakliyat firmasında kamyon şoförü olarak çalışan üç çocuk babası Mustafa Kaya, eşine Türk filmlerinde rastlanacak bir olay yaşadı. Bayındır’ı geçtikten sonra göğüs ağrısı, sırt ağrısı ve terleme şikayetleri yaşayan Kaya, kalp krizi geçirdiğini düşünerek hemen Pınarlı Köyü yakınlarında bir kahvenin önüne aracını park etti. Önce çalıştığı firmayı arayıp, ‘Ben kalp krizi geçiriyorum, yedek şoför gönderin’ dedi. Daha sonra kahveye zar zor kendini atan Kaya, hemen 112’yi aradı ve ‘Ben kalp krizi geçiriyorum, lütfen bana acil ambulans gönderin’ dedi. Kahvedekiler ayakta duracak hali kalmayan Kaya’yı hemen bir sandalyeye oturttu. Köylüler elindeki telefonu alıp, 112’ye yol tarih etti. 112 Ambulansı ile Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kaya’nın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Acil serviste 6 defa kalbi duran hastanın elektro şok müdahaleleriyle her seferinde yeniden hayata döndürüldü. Hasta daha sonra Özel Medifema Hastanesi’ne sevk edildi. Ambulans yoldayken bir kez daha kalbi duran hasta yeniden hayata döndürüldü. Medifema Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Şenarslan tarafından hemen anjiyo işlemine alınan hastanın bir damarının yüzde 100’e yakın tıkalı olduğu tespit edildi.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Hasta görevinin başındayken başlayan göğüs ağrısı nedeniyle bir problem olduğunu fark ederek aracını durduruyor ve yakınlarındaki insanlardan yardım istiyor. 112 kısa sürede gelip müdahale ediyor. Tire Devlet Hastanesi’nde 6 defa kalbi duruyor. Elektro şok ile kalbi çalıştırılıyor. Hastanın yolda başında uzman kardiyolog varken tekrar kalbi duruyor. Devlet hastanesinde görevli kardiyolog tekrar hastayı hayata döndürüyor. Hasta bize geldiğinde bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlıydı. Hastamıza hızlı bir şekilde anjiyo yaptık. Kalbin en önemli damarlarından birinde ciddi bir darlık saptandı. Balon stent uygulaması ile hastamızın tedavisini gerçekleştirdik. Şu an hastamızın genel durumu gayet iyi” diye konuştu.

KALP KRİZİ GEÇİRİYORUM ŞOFÖR GÖNDERİN

Yaşadığı olayları anlatan Kaya ise şunları söyledi ; “Sabah 08.00’de aracımla birlikte yola çıktım. Bayındır’ı geçip, Pınarlı Köyü’ne yaklaştığımda göğsümde ağrı hissetim, ateşim de vardı. Şirketi arayıp, ‘Ben kalp krizi geçiyorum, yedek şoför gönderin’ dedim. Kahveye girip, 112’ye telefon açıp, ‘Kalp krizi geçiriyorum beni ameliyata alın’ dedim. Benden sonra kahvede oturanlar yerimizi tarif etti. Doktorlarımız sayesinde sağlığıma kavuştum’