28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

20 Haziran 2017, Salı 09:35

KATAR’A SEBZE YARDIMI YAPMAK İSTİYOR

Bölgemizin tarım merkezlerinden olan Cumaovası'ndaki kuruluşlardan Starım Tarım ve Seracılık Şirketi'nin sahibi İlyas Özvarış, Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a sebze yardımı göndermek istiyor.

Bölgemizin tarım merkezlerinden olan Cumaovası'ndaki kuruluşlardan Starım Tarım ve Seracılık Şirketi'nin sahibi İlyas Özvarış, Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar pazarına girmeyi hedeflediklerini söyledi.Körfez ülkelerinin, teröre destek verdiği ididasıyla ambargo uyguladığı Katar'ın bu zor günlerinde yanında olacaklarını belirten Özvarış, hemen bir uçak dolusu sebze göndermeye hazır olduklarını ve ülkedeki Müslümanların mağdur olmasını istemediklerini dile getirdi.

KATAR’A YARDIMA HAZIRIZ

Starım Tarım ve Seracılık'ın günde yaklaşık 100 - 150 ton arası sebze işlediğini belirten Özvarış, "2011 yılında İzmir'e geldik. Daha önce İstanbul'da pazarcılık, tedarikçilik gibi işler yapıyorduk. Tedarikçiliğin getirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda İzmir'i tercih ettik. Şu an İzmir'de hem kendi üretimimizi yapıyoruz; hem de sözleşmeli üretimler yaptırıyoruz. Günlük yaklaşık 100 - 150 ton arası sebze işliyoruz. İstanbul, Ankara, Bursa pazarında varız. Bu anlamda hem üretici; hem de toptancıyız. Bu bölge salatalığıyla bilinen ve dikkat çeken bir bölge. Biz salatalığın yanına farklı çeşitler de ekledik. Pembe domates, topan patlıcan, kahvaltılık tatlı biber, dolmalık biber, sivri biber gibi yaklaşık 13 kalem ürünle yolumuza devam ediyoruz. Ürünler Cumaovası'nda yetişiyor. Bizim bölgeye gelmemizle birlikte buradaki sebze çeşitliliği arttı. Çiftçilerimiz de bize ayak uydurdular. İlk bir yıl zorlandık ama şimdi zorlanmıyoruz. 150 dönüm kendimiz üretim yaptığımız gibi 250 dönüm de çiftçimizden destek alıyoruz. Cumaovası'nda çıkan ürünlerin yaklaşık yüzde 15'ini firmamız tedarik ediyor. Katar pazarına da girmek istiyoruz. Hemen bir uçak dolusu sebze yardımı yapıp müslümanların mağdur olmasını istemiyoruz' diye konuştu