29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

25 Mart 2017, Cumartesi 14:41

KEFEN GİYEN DEĞİL DÜŞÜNEN GENÇLİK İSTİYORUZ

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Yeni anayasa, referandum ve Türkiye’ isimli panele, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Torbalı’da sivil toplum kuruluşu üyesi, siyasetçi ve vatandaş çok sayıda vatandaş Sultan Düğün Salonu’ndaki panele katılarak konuşmacıları can kulağıyla dinledi.

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Yeni anayasa, referandum ve Türkiye’ isimli panele, yoğun bir katılımla gerçekleşti. Torbalı’da sivil toplum kuruluşu üyesi, siyasetçi ve vatandaş çok sayıda vatandaş Sultan Düğün Salonu’ndaki panele katılarak konuşmacıları can kulağıyla dinledi. Panele konuşmacı olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, DİSK Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan ve İktisatçı Yardımcı Doçent Doktor Melda Yaman, önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Her üç isminde yaptığı konuşmalar, salonu dolduran vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

COŞKULU BİR KONUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Gerçekleştirilen ‘Yeni anayasa, referandum ve Türkiye’ isimli panelde konuşmacılar tek tek ülkenin içinde bulunduğu durumu ve nedenlerini değerlendirdi. Referandum sürecini değerlendiren konuşmacılar, niçin hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı. Anayasa değişikliği gerçekleşmesi halinde tek adam rejiminin gerçekleşeceğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, rejim değişikliğinin getireceği zararları anlattı. “KEFEN GİYEN DEĞİL DÜŞÜNEN GENÇLİK İSTİYORUZ” Panelde oldukça etkili bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı “Bu anayasa değişikliği yalnızca tek adam rejimi için hazırlandı. Türkiye’yi tek adamın eline mahkûm etmek istiyorlar. Yargılanamaz ve sorgulanamaz bir başkan hayalleri var. Bu hayali gerçekleştirmeyeceğiz. Biz kefen giyen değil, düşünen gençlik istiyoruz. Yapılmak istenenlere inat hayır demeliyiz ülkemizin geleceği için hayır demeliyiz. Çocuklarımızın yarınları için hayır demeliyiz. Hayır çatısı altında birleşmeliyiz. Akrabalarımızı, komşularımızı sandığa gitmeye ve hayır oyu vermeye ikna etmeliyiz. Hayır demeliyiz ki cumhuriyet kazansın, hayır demeliyiz ki Türkiye kazansın. Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak için hayır demeliyiz” şeklinde konuştu.

80 DARBESİNDE BİLE BU KADAR AKEDEMİSYEN İHRAÇ EDİLMEDİ

Paneldeki ilk konuşmayı gerçekleştiren DİSK Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, iktidar partisi tarafından sendikal hak ve faaliyetlerin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Seçim öncesinde taşeron işçilerinin kadroya alınacağı yalanı söylendiğini ifade eden Aslan, şimdi de aynı yalanın referandum için sürdürüldüğünü söyledi. İşçi ölümlerine de değinen Aslan, Türkiye’nin bütünüyle sermaye devleti haline geldiğini söyledi. İktisatçı Yardımcı Doçent Doktor Melda Yaman ise KHK’lar ile işinden atılan akademisyenlere değindi. 1980 darbesinde bile bu kadar akademisyenin soruşturma geçirmediğini ifade ederek ülkede yalnızca biatçı eğitimcilerin kalmasının sağlanmaya çalışıldığını söyledi. HASAN DEMİR