19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

6 Şubat 2017, Pazartesi 14:19

KİRA ARTIŞINDA TORBALI ZİRVEYE ORTAK

Kiralık konut metrekare fiyatı geçen yıl Menderes'te yüzde 34,5 arttı. Menderes'i sırasıyla Aliağa, Gaziemir, Bergama ve Torbalı takip etti.

Sahibinden.com Emlak Endeksi 2016 yılı verilerine göre, büyük şehirlerin uydu kentlerindeki konutların metrekare fiyatları merkezdekilerden daha hızlı arttı.Şirket açıklamasına göre, sahibinden.com 2016 yılı Emlak Endeksi verileri doğrultusunda İstanbul, Ankara ve İzmir'de uydukentlere olan talep hızla artıyor. Şehir merkezlerinden uzak bölgeler yeni projelerle gelişirken, ulaşım ağının genişlemesiyle daha da fazla tercih edilmeye başlandı.

TORBALI KİRA ARTIŞINDA İZMİR ZİRVESİNE ORTAK

Sahibinden.com verilerine göre 2016 yılında İzmir'de satılık konut metrekare fiyatı en çok artan ilçe yüzde 34,5 artışla Foça oldu. Foça'yı Seferihisar, Dikili, Çeşme ve Selçuk izledi.İzmir'in uydukentlerinden Menderes, Aliağa, Gaziemir, Bergama ve Torbalı kiralıklarda en fazla prim yapan bölgeler oldu. Kiralık konut metrekare fiyatı geçen yıl Menderes'te yüzde 34,5 arttı. Menderes'i sırasıyla Aliağa, Gaziemir, Bergama ve Torbalı takip etti.