19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

29 Mart 2017, Çarşamba 12:38

KOCAOĞLU'NDAN TORBALI ÇIKARMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı’nın 8 köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Siyasi hiçbir konuşma yapmayan Başkan Kocaoğlu, yalnızca vatandaşların sorunlarını dinledi. Daire başkanları ile birlikte gelen Kocaoğlu, sorunlarla ilgili çözüm yolları önerdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı’nın 8 köyünde vatandaşlarla bir araya geldi. Siyasi hiçbir konuşma yapmayan Başkan Kocaoğlu, yalnızca vatandaşların sorunlarını dinledi. Daire başkanları ile birlikte gelen Kocaoğlu, sorunlarla ilgili çözüm yolları önerdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı köylerini gezdi. Sabah Çaybaşı ile başladığı programını hala sürdürmekte olan Başkan Kocaoğlu, vatandaşlarla bir araya geliyor. Yanına daire başkanlarını alarak gelen Başkan Kocaoğlu, ilçedeki 8 ayrı köyde düzenlediği toplantılar ile vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda siyasi hiçbir konu konuşmayan Başkan Kocaoğlu, yalnızca vatandaşların sorunlarını dinledi. Her sorunu tek tek not alarak inceleyen Başkan Kocaoğlu, sorunları ilgili daire başkanlarına havale etti. Vatandaşların taleplerini de dinleyen Başkan Kocaoğlu, vatandaşlardan gele her soruyu tek tek yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılandı. Kocaoğlu’na CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur eşlik etti.

ÖZEL İDARENİN SORUMLULUĞU İBB’YE MALLARI TORBALI BELEDİYESİ’NE VERİLDİ

Vatandaşların sorularını yanıtlarken önemli açıklamalar gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köylerde yaşanan sorunların genellikle İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından kaynaklandığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “İl Özel İdaresi kapatılınca köy tüzel kişiliğindeki mallarınız sizin elinizden alındı. Ne yazık ki devredilirken de büyükşehir belediyesine değil yerel belediyelere devredildi. Torbalı Belediyesi şuan sizin mallarınızı size kiralayarak para alıyor. İşlediğiniz köy toprakları ihale ile verildiği için köyünüzden olmayan insanlar gelip toprağınızı ekiyor. Biz ilçe belediyelerine dedik ki, köylerde kooperatif kurulsun, sizde bu kooperatiflere bedelsiz olarak köy mallarını kullanma hakkını verin. Birçok ilçe belediyesi bunu yapmasına rağmen bazıları siyasi gerekçelerle yapmadı. Eğer yetki büyükşehir belediyesinde olsaydı, bugün bu sorunlarınızın hiç biri yaşanmazdı” dedi.

4 MİLYAR LİRA’NIN 1 KURUŞU İBB’YE VERİLMEDİ

İzmir İl Özel İdaresi kapatıldıktan sonra özel idare mallarının dağıtımı sırasında İBB’ye devredilen gayrimenkul yada işletme olmamış bu nedenle dönemin İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Başkan Kocaoğlu’nun arası açılmıştı. Adaletsiz mal dağıtımını mahkeme kararı ile bozarak bazı yerleri belediye ye kazandırdıklarını ifade eden Kocaoğlu, “Özel İdare’nin mallarının toplam para değeri 4 milyar liranın üzerindeydi. Bu malların en büyük kısmının verilmesi gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kuruşluk bile mal yada tapu verilmedi. Buna karşın özel idareyle alakası olmayan, müftülük, milli eğitim müdürlüğü gibi kurumlara mal tahsisi yapıldı. Açtığımız davalar sayesinde mahkeme kararı ile hakkımız olan bir kısım malları aldık. Kalanı içinde yargı süreci başlatacağız. İnşallah Türkiye’de adil bir mahkeme bulabilirsek İzmir’in mallarını yeniden İzmir’lilere kazandıracağız” şeklinde konuştu.HASAN DEMİR