19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Kasım 2019, Cumartesi 18:56

MAVİ LİSTE'DEN AÇIKLAMA '' DEMOKRASİYE ZARAR VERMEYİN ''

Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimlerine sayılı günler kala, yerel bir internet sitesinde çıkan haber, ilçedeki CHP’lilerin tepkisini çekti. Mavi listeyi temsilen İfakat Çavuş, Fatma Şengül Çırak, Songül İzgi, Ali Özel, Sadık Sarı ve Hasan Sever, CHP Torbalı İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“SÖZ KONUSU HABER HAYAL ÜRÜNÜDÜR”

Söz konusu haberdeki iddiaların asılsız ve hayal ürünü olduğu vurgulanan açıklamada haberi yapanlara tepki gösterilirken Cumhuriyet Halk Partililere birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. Demokrasi vurgusu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “AK Parti üyesi olduğunu açıkça ifade edip Ali Babacan’ın kuracağı partiye geçeceğini belirten şahsın yaptığı asılsız ve dayanaktan yoksun haberler bizim Cumhuriyet Halk Partiliğimizi sorgulayamaz. Şunu açık ve net ifade ediyoruz ki mavi liste, herkesi kucaklayan kimseyi ötekileştirmeyen, özgürlüğün ve demokrasinin yani kısaca Cumhuriyet Halk Partililiğin temsil edildiği listedir. Sayımız onlarca, yüzlerce değil binlercedir.”

“KÜSKÜNLÜKLERİ UNUTUP BİRLİKTELİĞİ SAVUNUYORUZ”

Mavi listeyi temsilen yapılan basın açıklaması “AK Parti üyesi olan o şahsın yaptığı tamamen provokatif ve asılsız olan haberin arkasına sığınan CHP’liler varsa, o kişileri kınıyoruz. Şunu da biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi kültürüne sahip gerçek partililer, böyle asılsız haberlere asla itibar etmez. Mavi liste olarak bizler dünün küskünlüklerini unutup, yarının birlikteliklerini hedef alan bir anlayışı savunmaktayız” ifadeleri ile sonlandırıldı.