28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

20 Mayıs 2017, Cumartesi 08:35

MHP'DE GERGİN KONGRE

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilçe başkanı, Torbalı delegesinin oyları ile seçilecek. Kongrede 400 delege oy kullanacak. Ancak kongreye mevcut ilçe başkanı Muhammed Oral tek aday olarak gidiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilçe başkanı, Torbalı delegesinin oyları ile seçilecek. Kongrede 400 delege oy kullanacak. Ancak kongreye mevcut ilçe başkanı Muhammed Oral tek aday olarak gidiyor. MHP Genel Merkezi tarafından kongrenin tek liste ile gerçekleşmesi kararı verildi. Mevcut ilçe başkanı Muhammed Oral, partisinin kongredeki tek listesini hazırlamakla görevlendirildi.

COŞKU VE GERGİNLİK BİR ARADA

Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı'da bir yandan kongre heyacanı yaşarken bir yandan ise gerginlik yaşanıyor. Hatırlanacağı üzere MHP'li İşadamı Veli Kaçar ilçe başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. Ancak genel merkezin tek liste kararının ardından Kaçar adaylıktan çekilmek durumumda kalmıştı. Bu gelişme bazı isimlerin tepkisine neden olurken, Oral'ın kadrosundaki ilçe yöneticisi İbrahim Kabaca beraberindeki 3 kişiyle beraber istifa etti. MHP tabanının kongreye sağlayacağı katılım yoğunluğu merak ediliyor.MHP kongresi yarın 21 Mayıs Pazar günü  yapılacak.