20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Politika

4 Şubat 2017, Cumartesi 10:45

MHP’NİN İLÇEDEKİ ETKİLİ İSMİNDEN HAYIR ÇAĞRISI '' GERÇEK ÜLKÜCÜ HÜR İRADESİYLE OY VERİR ''

MHP’nin ilçe teşkilatının önemli isimlerinden olan Refik Akgün, gazetemize özel demeç verdi. Milliyetçi Hareket Partisi seçmeninin tümüyle evet oyu vereceği algısının doğru olmadığını ifade eden Akgün, ‘Hayır oyu verecek olanların PKK’lı gibi gösterilmesine ateş püskürdü

 MHP’nin ilçe teşkilatının önemli isimlerinden olan Refik Akgün, gazetemize özel demeç verdi. Milliyetçi Hareket Partisi seçmeninin tümüyle evet oyu vereceği algısının doğru olmadığını ifade eden Akgün, ‘Hayır oyu verecek olanların PKK’lı gibi gösterilmesine ateş püskürdü. Referandumun halkın özgür iradesiyle yapılması gerektiğini ifade eden Akgün, her siyasi partiden evet ve hayır diyecek olan vatandaşlar olduğunu belirtti. Partisinin ilçedeki bazı yetkili isimlerinin daha hassas davranması gerektiğini belirten Akgün, diğer siyasi parti yetkililerini ise MHP’ye yön vermeye çalışmamaları konusunda uyardı.

ÜLKÜCÜLER AKP İLE CHP ARASINDA TARAF OLMAYA ZORLANAMAZ

İlçemizde uzun yıllar MHP Teşkilat Başkanlığı yapmış olan Akgün partisinin AKP ile HDP arasında taraf yapılmaya çalışılmasına ateş püskürdü. Akgün, “Milliyetçi Hareket Partisi seçmeni ülkücü seçmendir. Bir ülkücü ne AKP’ye yakın olur ne de HDP’ye. Evet diyen ülkücü AKP’li olacak, hayır diyen ülkücü HDP’li olacak algısı yaratmak son derece çirkin bir davranıştır. Bu tutumu kınıyorum. Gerçek ülkücü, hür iradesiyle ülkesi için doğru olduğuna inandığı kararı verebilendir. İsterse evet der, isterse hayır der. Aklıselim bir vatansever, başkasının aklıyla hareket etmez. Ne evet diyen ülkücülerin AKP’li olduğunu kabul ediyorum nede hayır diyen ülkücülerin başka bir partili olduğunu. Diğer siyasi parti seçmenleri içerisinde de hem evet hem hayır diyen vatandaşlar çıkacaktır. Demokratik bir ortamda olması gerekende budur.” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE HAYIR

Kendi vereceği oyu, gazetemize açıklayan Refik Akgün, “Bu anayasa değişiklik teklifi, Türkiye’yi parlamenter sistemden başkanlık sistemine taşımayı amaçlıyor. Ben ülkemin parlamenter sistem ile yönetilmeye devam edilmesini istiyorum. Başkanlık sisteminin, demokrasiyi ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Zira teklifin 14. ve 17. maddeleri, ülkemiz için son derece tehlikeli. Bu yüzden ben oyumu hayır olarak kullanacağım. Değişikliğe karşıyım. Vatandaşlarımız da bu maddeleri iyice okusunlar ve ona göre karar versinler” dedi.