20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Politika

12 Nisan 2017, Çarşamba 14:01

MUHSİN YAZICIOĞLU YAŞASAYDI EVET DERDİ

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ile AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 16 Nisan'da düzenlenecek referandum öncesi toplantı yaptı.

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ile AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 16 Nisan'da düzenlenecek referandum öncesi toplantı yaptı. Kocabıyık toplantıda, BBP'nin kurucu başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşasaydı 'evet' diyeceğini öne sürdü. BBP ilçe teşkilatının ev sahipliğinde, Torbalı Kır Kahvesi'nde düzenlenen oturuma BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, BBP Torbalı İlçe Başkanı Zülküf Güldoğan, MHP Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral ve çok sayıda parti mensubu katıldı.

YAZICIOĞLU EVET DERDİ

BBP Genel Başkanı Gürhan, "Yeni sistemdeki tüm vesayetlerin yok edilip, yetki millete geçecek. Milletimiz 'evet' derse Türkiye yeni sistemle yönetilmeye başlayacak. Devletin istiklali ve istikbali için verdiğimiz kararın arkasında duruyoruz. Milletimiz her zaman en doğru kararı vermiştir. Buna kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Siyasi tabelaların ayrı olmasının bir fark yaratmayacağını, vatana millete dair bir mesele olduğu zaman hep birlikte olunduğunun altını çizen Kocabıyık, bir basın mensubunun "BBP'nin kurucu başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu bugün yaşasaydı sizce referandumda ne oy verirdi" yönündeki sorusuna şöyle yanıtladı: "Ben Rahmetli Yazıcıoğlu'nun kesinlikte 'evet' diyeceğini düşünüyorum. Onu iyi ve yakından tanırdım, bir samimiyetimiz vardı. Yazıcıoğlu ülke ve millet çıkarlarını çok iyi bilen biriydi. O'da tartışmasız evet derdi."