26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

20 Eylül 2017, Çarşamba 08:43

MUHTARLARIN DERDİNE TERCÜMAN OLDU

Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, Torbalılı muhtarların beklentilerini Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti.

Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan, Torbalılı muhtarların beklentilerini Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti. Torbalılı muhtarlar gibi, Türkiye’deki binlerce muhtarın aynı taleplerde bulunduğunu ifade eden Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm partilerin desteğiyle bu taleplerin yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti. Vatandaştan mühür parası alınmasını engelleyecek bir çözüm önerisi de sunan Doğan, bu önerisiyle vatandaşlarında desteğini aldı.

MUHTAR VATANDAŞTAN PARA İSTEMEK DURUMUNDA KALMASIN

 Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan’ın siyasi liderlerden talepleri şu şekilde sıralandı. İşsiz vatandaşların işe girmek için alacakları sağlık raporu ücretlerini İş-Kur’dan işsizlik fonundan karşılanması. İşsizlik fonu adı üzerinde işi olmayanlar için kullanılmalıdır, işverenlere destek olarak değil. Muhtar maaşları en düşük memur maaşına seviyesinde olmalı, muhtarlar vatandaştan mühür parası almamalıdır. Cumhurbaşkanını temsil eden bir kurum yetkilisinin vatandaştan para istemesi veya alması etik değildir. Muhtarlara verilen ücret, ödenek olarak değil aylık olarak verilmeli, emekli sandığı kapsamına alınmalıdır. Ayrıca muhtar izine ayrıldığında maaşı kesilmemeli yerine bakan azaya kaldığı süre içinde ödenek verilmelidir. Kanunla muhtarların toplu taşıt araçlarından yararlanmaları sağlanmalı mahalli idarelerin inisiyatifine bırakılmamalıdır. Yerel idareler muhtarlarımızla diyalog içinde olmalı muhtarların (halkın) görüşü alınmadan hiç bir projeyi yapmamalıdır.

MUHTARLARA YEŞİL PASAPORT VERİLSİN

Seçimle gelmiş mahallenin idarecisi olduğuna göre muhtarlarımızda yeşil pasaport verilmelidir. Memur ve işçi emeklisi muhtarların muhtarlıkta geçen süreleri emekli maaşına yanşatılmalı, derece ilerlemesi yapılmalıdır. Üniversite sınavlarının ilçemizde yapılması sağlanmalıdır. Belediye başkanları her ay bürokratları ve belediye meclis üyeleri ile muhtarlar buluşturup ortak akıl üretmelidir. Belediye meclis üyelerinin dağılımı nüfus dağılımına göre her mahalleden olmalı ve halka yakın olanlar partili üyeler tarafından seçilmelidir. HASAN DEMİR