18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

25 Temmuz 2017, Salı 14:52

O SEKTÖR TORBALI’DA PATLAMA YAPTI

Beyaz ete ve yumurtaya olan ilgi arttıkça Torbalı’daki tavuk ve yumurta üretimi de artıyor. Ülke geneline satış yapan büyük firmaların yanı sıra, yeni girişimcilerde bu pazara giriş yapıyor.

Beyaz ete ve yumurtaya olan ilgi arttıkça Torbalı’daki tavuk ve yumurta üretimi de artıyor. Ülke geneline satış yapan büyük firmaların yanı sıra, yeni girişimcilerde bu pazara giriş yapıyor. Torbalı’da ki tavuk çiftliklerinin sayısı önemli ölçüde arttı. Şuanda ilçemizde faaliyet gösteren 55 tavuk çiftliği bulunuyor. Bu çiftliklerden 34 tanesinde kesim için yetiştirilen etlik tavukların üretimi yapılıyor. 14 çiftlikte ise yumurta üretimi yapılarak, günlük yumurta tüketim ihtiyacı karşılanıyor. Diğer 7 çiftlikten 3’ünde damızlık tavuk ve horozlar yetiştirilirken, 4’ünde ise kuluçka makineleri ile civciv üretimi yapılıyor.

ÜRETİM REKORLARI KIRILIYOR

İlçemizdeki tavuk çiftliklerinin artışında beyaz et ve yumurtaya karşı artan ilgiden dolayı kazancın yüksek olması kadar, tavuk çiftliği kuranlara verilen devlet desteği de önemli rol oynuyor. Ege Bölgesi’nin tavuk ve yumurta ihtiyacının çok önemli bir bölümünü Torbalı karşılıyor. Etlik tavuk üretimi yapan 34 tavuk çiftliğinde her 45 günde bir 3 milyondan fazla tavuk üretimi yapılıyor. Yumurta üretimi yapılan 14 çiftlikten ise her gün binlerce yumurta vatandaşın mutfağına gidiyor. HASAN DEMİR