28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

18 Temmuz 2017, Salı 12:26

OVANIN DOMATESİNDE KALİTE VE REKOLTE SEVİNDİRDİ

Domates hasadı hızla devam ederken, ovada çiftçinin yüzü gülüyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da domateste mildiyö ve benzeri hastalıklara rastlanmadı.

Domates hasadı hızla devam ederken, ovada çiftçinin yüzü gülüyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da domateste mildiyö ve benzeri hastalıklara rastlanmadı. Hastalık olmaması, kalitenin yüksek olmasını sağladı. Domatesin kalitesinin yüksek olduğu kaydedilirken, verimin ise geçen yıla göre az bir düşüş olmasına rağmen oldukça iyi olduğu saptandı. Domates tarlalarını gezen Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Karakaya üretimin sevindirici boyutta olduğunu söyledi.

DEKARDAN 11 TON ÜRETİLDİ

Torbalı Ovası’nın kırmızı altını olan domates, tüm dünyaya ihraç edilmesi açısından herkes için büyük önem arz ediyor. Rusya domatesimizi almasa da bir çok dünya ülkesine ihraç edilen domatesimizin kalite ve veriminin yüksek olduğu kaydedilirken, gelen verilere göre Torbalı ortalamasının dekarda 11 ton ortalamasına ulaştığı kaydedildi. İlçedeki domates fabrikaları yapılan anlaşmalara bağlı olarak domatesi 25 kuruştan satın alırken, anlaşması olmayan üreticilerden ise 22 kuruştan satın alındığı öğrenildi. HASAN DEMİR