26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Haziran 2019, Cumartesi 12:28

SAFİYE ÖĞRETMEN'İN AZMİ DİCLE'Yİ HAYATA BAĞLADI

Torbalı’da yaşayan 8 yaşındaki Dicle Süer, sağlık sorunları nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim hizmetinden faydalanıyor. Dicle Süer’in öğretmeni Safiye Kabasakal, her gün öğrencisinin evine giderek ona ders veriyor. Dicle ve Safiye Öğretmen arasındaki ilişki ise görülmeye değer. İşine aşkla bağlı olan Safiye Kabasakal, öğrencisinin her sorunuyla ilgileniyor, ona gösterdiği şefkat ve ilgiyle, öğrencisinin derslerde daha fazla ilerlemesini sağlıyor. Safiye Öğretmen, öğrencisi Dicle Kabasakal’ın sağlık sorunlarıyla da yakından ilgileniyor.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİSİ ARASINDAKİ BAĞ HAYRAN BIRAKIYOR

Karaciğerindeki sorun nedeniyle yürüyemeyen ve daha sonra karaciğer nakli gerçekleşen Dicle Süer, evde eğitim hakkından yararlanıyor. Kendisine öğretmen olarak atanan Safiye Kabasakal, öğrencisine önce Türkçe konuşmayı öğretti daha sonra ise okuma yazmayı. Öğrencisinin sağlık sorunlarıyla da ilgilenen Safiye Öğretmen, içine kapanık bir çocuk olan Dicle’yi hızla sosyalleşen bir çocuk haline getirdi. Eğitim için her gün Süer Ailesi’nin evine giden Safiye Kabasakal adeta aileden biri gibi oldu. Sağlığı da hızla iyileşen Dicle ile Safiye Öğretmen arasındaki sevgi bağı, görenleri hayran bırakıyor.

ODA KARNE ALDI

Bu sene ilk yılını tamamlayan Dicle Süer, tıpkı diğer öğrenciler gibi karnesini aldı. Dicle Süer’e karnesini öğretmeni Safiye Süer ile birlikte Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun ve Kazımpaşa İlkokulu Müdürü Ümit Uzun götürdü. İyi bir karneye sahip olan Dicle, büyük sevinç yaşadı. HASAN DEMİR