25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

13 Haziran 2018, Çarşamba 11:03

ŞAM'DA NAMAZ KILACAĞIZ DİYORLARDI NE OLDU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülke yöneticilerinin popülist harcamalar yaptığını ileri sürerek, “Dibi delik bakraçla bir şey artmıyor. Ekonomide kriz yaşıyorsak, popülist harcamalar yüzünden bu hale geldik. Denizin suyu, lambanın gazı bitecek" dedi.

ŞAM'DA NAMAZ VURGUSU

Açılışlara ve iftar yemeğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Kocaoğlu, özellikle komşu ülkelerle yaşanan politik sorunlar üzerinde durarak "Dış ülkelerle aramız açık, güven zedelenmesi yaşıyoruz. Biz ülkemizin böl ünmesini istemiyoruz; o zaman komşularımızın da bölünmesini istemeyeceğiz. 'Şam'da namaz kılacağız' diyorlardı ne oldu? Ortadoğu'nun çamurunu üzerimize sıçrattılar. Ülke olarak her türlü zenginliğimiz var. Ama dış politikada sürekli hata yapıyoruz. O yüzden de ABD ile Rusya arasında sarkaç gibi sallanıp duruyoruz. Güçlü olacağız. Üzerimize çamur sıçrattırmayacağız. Bugün mesele memleket meselesi" diye konuştu.

DİBİ DELİK BAKRAÇ

Kürt sorunuyla ilgili görüşlerini de aktaran Kocaoğlu, "Aldığını da verdiğini açık açık söyleyeceksin. Açık oynayacaksın. Anadolu bir söz var; 'Açık yaraya kurt düşmez' diye. Kürt sorunu ancak böyle çözülür. Türkiye, Kürt yurttaşlarıyla barışmak zorundadır" dedi. Kocaoğlu, ülke yöneticilerinin popülist harcamalar yaptıklarını ileri sürerek, tasarruf çağrısında bulundu ve "Dibi delik bakraçla bir şey artmıyor. Ekonomide kriz yaşıyorsak, popülist harcamalar yüzünden bu hale geldik. Denizin suyu, lambanın gazı bitecek" dedi.