19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Spor

5 Nisan 2017, Çarşamba 08:30

SPOR BAKAN'INDAN TORBALI TURU

Bakan Kılıç Altınordu’nun Torbalı’daki Metin Oktay Tesisleri’ni de gezdi. Tesise girişte Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve yöneticiler tarafından karşılanan Bakan Kılıç, altyapıdaki oyuncularla tek tek tanıştı

Bir dizi ziyaret için geldiği İzmir'de kulüp başkanlarıyla biraraya gelen Bakan Akif Çağatay Kılıç, Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalelerinin yeniden yapıldığını, Alsancak Stadı'nın ihalesinin de 28 Nisan'da gerçekleşeceğini hatırlatırken şöyle dedi: "Karşıyaka ve Göztepe statlarında daha önce nelerin yaşandığını tüm Türkiye de, İzmir kamuoyu da biliyor. Bunlar ihaleleri 2014'ün başında yapılan ve 400 günde bitirmeyi hedeflediğimiz projelerdi. Eğer itiraz edilip durdurulmasıydı şu anda iki stat da tamamlanmıştı."

STAT İÇİN BİRLİK OLUN

Hukuki yollara başvurulup bir takım engellemeler çıkarıldığını hatırlatan Bakan Kılıç, şöyle devam etti: "İzmir'de de bu engellemelere karşı bir tepki var. Tüm İzmir tüm spor kamuoyu birlik olsun. Yapmak için çaba sarf ettiğimiz bu statların önüne son dakikada itiraz edip engel koymaya çalışanları durdursunlar artık. Sayın Başbakanımız İzmir Milletvekili. En baş konuştuğumuz konulardan birisi bu. Biz bunda kararlıyız, bu statları yapmak istiyoruz ve yapacağız. Parti ayrımı gözetmesinler. Bunlar İzmir'e kazandırılacak eserler. Sonra, 'AK Parti hükümeti İzmir'e spor anlamında yeterince yatırım yapmıyor' diyenler oluyor. Biz yapıyoruz ama önümüze gelip de sürekli durdurmaya çalışırsanız bu olmaz ki." Altınordu’ya ziyaret Bakan Kılıç Altınordu’nun Torbalı’daki Metin Oktay Tesisleri’ni de gezdi. Tesise girişte Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve yöneticiler tarafından karşılanan Bakan Kılıç, altyapıdaki oyuncularla tek tek tanıştı. Genç futbolcular, hangi yaş grubunda, hangi mevkide oynadıklarını ve nereli olduklarını açıklayarak kendilerini tanıttı.Bakan Kılıç, Türkiye’nin pek çok değişik kentinden İzmir’e gelerek Altınordu çatısı altında eğitim gören gençlere başarı diledi. Yoğun programı nedeniyle hazırlanan kahvaltıya katılamayan Kılıç, beraberindeki heyetle tesisteki antrenman sahasını da inceledi. Kılıç, çok beğendiği çim zeminin Türkiye’deki tüm statlara örnek olması gerektiğini dile getirdi.