16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Şubat 2020, Cuma 14:30

TAPUDA YAKA KARTI DÖNEMİ BAŞLIYOR

Geçtiğimiz aylarda Torbalı Emlakçılar Derneği, Torbalı Vergi Dairesi ve Torbalı Tapu Müdürlüğü mutabakatı ile kaçak çalışan emlakçılığın önüne geçilmesi için önemli adımlar atılmıştı. Şimdi ise TOREMDER üyesi, vergiye tabi yasal emlak firmalarının yetki belgesi ve yaka kartı ile işlemlerini daha hızlı yapabilmesi için gerekli çalışma başlatıldı. Tapu Müdürlüğü’nde tüm evrakları tam olan firmaların evrakları TOREMDER binasında toplanmaya başlandı. Bu evraklar toplandıktan sonra Tapu’da taranarak, sadece yetkili firmalar işlem yapabilecek.

YAKA KARTI DÖNEMİNE GEÇİLİYOR

AYRANCILAR ve çevre köylerinde oda kayıt belgesine sahip tüm emlak firmaları, tapudan işlem yetkisi almak için en geç 15 gün içerisinde TOREMDER’in binasına evraklarını (oda kayıt-kimlik fotokopisi-kartvizit-fotoğraf) bırakması gerektiği belirtildi. Torbalı Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Filiz, yaptığı açıklamada, alınan evrakların, tapuda taranıp, yetki verileceğini ifade ederek, “Tapuda sorun yaşamamak için emlak firmaları evraklarını mutlaka teslim etmelidir” şeklinde konuştu. Yaka kartı uygulamasına da geçileceğini ifade eden Başkan Filiz, tapu ve TOREMDER ortak çalışması evrak işlerini dernek yöneticisi Hasan Kahya’nın yapacağını dile getirdi.

KAHYA: “İSTENİLEN EVRAKLARI MUTLAKA TARAFIMA İLETİN”

TOREMDER Yöneticisi Hasan Kahya ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Kahya, “Değerli TOREMDER yönetim, üye ve gayrimenkul firmaları, yönetimin aldığı karar doğrultusunda, güncel tellaliye sözleşmesi için gerekli evrakların yanında, tapuda, tellaliye işlemeleri yürütülebilmesi adına, derneğimizin adı altında yaka kartı uygulamasını hayata geçirmekteyiz. En kısa sürede hayata geçireceğimiz yaka kartı uygulaması için değerli gayrimenkul firmalarının tarafıma ‘kimlik fotokopisi-ofisinize ait kartvizit ve 1 adet fotoğraf’ bırakmanızı rica ederim. Dileyen üyelerimiz bana 0 554 656 38 89 no’lu telefondan ulaşabilir” diye konuştu. HASAN DEMİR