28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

14 Ağustos 2017, Pazartesi 08:36

TARTIŞMA YARATAN AFİŞLER İÇİN KARAR ÇIKTI

20 Mart tarihinde, 7 Eylül Anadolu Lisesi'ndeki Eğitim Sen üyeleri kendilerine ait sendika panosuna KESK'in 'Hayır' çağrılı afişlerini asmış, asılan afişler ise aynı gün okul yönetimi tarafından kaldırılmıştı

20 Mart tarihinde, 7 Eylül Anadolu Lisesi'ndeki Eğitim Sen üyeleri kendilerine ait sendika panosuna KESK'in 'Hayır' çağrılı afişlerini asmış, asılan afişler ise aynı gün okul yönetimi tarafından kaldırılmıştı. Ertesi gün tekrardan asan Eğitim Sen üyeleri afişlerin bir kez daha indirilmesine engel oldu. Okul müdürü, sivil polisleri okula çağırarak tutanak tutturdu ve ilçe seçim kuruluna 'seçim yasaklarının ihlal edildiği' ve 'memurların siyasi propaganda yapma yasağını' ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

SEÇİM YASAĞI İHLAL EDİLMEDİ KARARI

Başlatılan adli soruşturma süreci geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Cumhuriyet Savcısı Eğitim Sen üyeleri hakkında kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Okul müdürünün talebi üzerine Eğitim Sen üyelerinin afişleri indirmemesinin 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' suçunu oluşturmadığını belirten Savcı kararında şu ifadelere yer verdi "Her ne kadar şüpheliler hakkında 298 Sayılı kanuna muhalefet ettikleri, seçim yasaklarını çiğnedikleri hususunda isnatta bulunuşmuş ise de Yüksek Seçim Kurulu'nun 109 Sayılı Genelgesi'nde 21.03.2017 tarihi itibariyle seçim yasaklarının başlamadığı şüphelilerin kamu görevlisi oldukları halde belirtilen siyasi eylemde bulunma isnadının ise ancak disiplin suçu kapsamında kalan bir iddia olabileceğine karar verildi". (Kaynak : Evrensel Gazetesi)