25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

2 Ekim 2017, Pazartesi 09:10

TEKELİ’DE İŞÇİLER EYLEM İÇİN SOKAĞA İNDİ

Tekeli köyünde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve servis büro hizmeti sektöründe Türkiye pazarının yüzde 90'ına hizmet veren bilişim şirketi Kod-A,işçileri eylem yaptı

Tekeli köyünde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve servis büro hizmeti sektöründe Türkiye pazarının yüzde 90'ına hizmet veren bilişim şirketi Kod-A,işçileri eylem yaptı. Şirketlere dijital arşiv sağlayan Kod-A Bilişim’de örgütlenme çalışması yürüten DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası çoğunluğu sağlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki tespiti belgesini aldı. Yeterlilik belgesi alan sendika şirket yönetimin Sendikanın örgütlülüğünü kırmaya çalıştığını ve yetkiye itirazda bulunarak işçiler üzerinde üzerinde baskı uygulamaya başladığını iddia ederek eylem kararı aldı.. Sosyal-İş Sendikası da Kod-A yönetiminin tutumu ile ilgili şirketin İstanbul ve İzmir’deki işyerleri önünde açıklama yaparak yönetimi sendikal haklara saygı göstermeye davet etti ve sendikal özgürlüğün engellenmesinin suç olduğunu hatırlattı.

BİRÇOK İLDEN DESTEK GELDİ

İzmir’deki eyleme Birleşik Metal-İş, Güvenlik-Sen ve Dev Turizm-İş yöneticileri de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Sendikanın Genel Başkanı Metin Ebetürk, sendikal hakların ihlaline son verilmediği sürece bütün Kod-A işyerlerinin önünde eylem yapacakları bilgisini verdi. TİS masasına oturana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerini de ifade eden Ebetürk sendika karşıtı çalışmaların son verilmesini, atılan işçilerin geri alınmasını, yetki itirazının geri çekilmesini ve TİS görüşmelerine başlanılmasını istedi. (Kaynak Sol haber portalı - İleri haber )