29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Şubat 2017, Perşembe 11:27

TOKİ KONUTLARINDA AKIL ALMAZ İHMAL

Bahçelievler TOKİ B1 Blok’un acil çıkış kapısı açılmıyor.Gazetemizin Whatsapp ihbar hattına bir okuyucumuz konuyu iletince gazetemiz harekete geçti.

 Bahçelievler TOKİ B1 Blok’un acil çıkış kapısı açılmıyor.Gazetemizin Whatsapp ihbar hattına bir okuyucumuz konuyu iletince gazetemiz harekete geçti. İddiaya göre iki yıl önce acil çıkış kapısının kapı kolu kırıldı. Apartman sakinlerinin TOKİ yönetimine bildirmesine rağmen sorun çözülmedi. Türkiye yakın zamanda yangın merdiveni kapalı olduğu için meydana gelen felaketler nedeniyle sarsılırken, Emlak Yönetim himayesi altındaki bir yerde bu tarz bir sorun yaşanması, vatandaşları şaşırttı.

“YANGIN ÇIKARSA NE YAPACAĞIZ”

TOKİ B1 Blok sakinlerinden Fırat Tuna, sorunun çok uzun zamandır bu şekilde devam ettiğini söyledi. Kapı kolu kırıldığı için acil çıkış kapısını kullanamadıklarını ifade eden Tuna, “Apartmanımızın acil çıkışı kullanılamaz halde. Çünkü acil çıkışın hem bahçeye açılan kapısı, hem de zemin kata açılan kapısı bozuk. Kapı kolları kırıldığı için ikisi de açılmıyor. Kapı dilini iterek birkaç dakikalık işlemin ardından güçlükle açılan bu kapıyı, yangın yada deprem gibi bir panik halinde açmak pek mümkün değil. Ne yazık ki Türkiye’de örnekleri yaşandı, ya yangın çıkarsa ne yapacağız” dedi.

“İHMALLER FACİAYA NEDEN OLABİLİR”

Sorunu Bahelievler TOKİ yöneticisine bildirmelerine rağmen uzun zamandır sorunun çözülmediğini ifade eden Fırat Tuna, “Burada oturan her daire sahibi, 70 lira aidat ödüyor. Ancak ödediğimiz paralara rağmen yaklaşık 2 yıldır acil kapısı kolu tamir edilmiyor. İhmaller insan hayatına neden olabilir. Bir an evvel önlem alınmalı. Yetkililerin önlem almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR