19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

20 Şubat 2017, Pazartesi 11:54

TORBALI AKP GENÇLİK KOLLARI REFERANDUM İÇİN SAHAYA İNECEK

AK Parti Torbalı Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uğuz yaptığı açıklamalarda Anayasa Değişikliği Referandumu ve bu anayasa değişikliğinin önemli maddelerinden biri olan seçilme yaşının 18’e çekilmesi teklifi ile ilgili konuştu

AK Parti Torbalı Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uğuz yaptığı açıklamalarda Anayasa Değişikliği Referandumu ve bu anayasa değişikliğinin önemli maddelerinden biri olan seçilme yaşının 18’e çekilmesi teklifi ile ilgili konuştu. ANKARA'YA giden AK Parti Torbalı Gençlik Kolları ekibi burada, Başbakan dahil olmak üzere birçok üst düzey isimle bir araya geldi. Burada yeni anayasa hakkında detaylı bilgilendirmeler alan Ak Partili gençler, saha çalışmalarına başladı.. Gençlere verilen hakkın onur duyulacak bir gelişme olduğunu belirten Gençlik Kolları Başkanı Uğuz, "Ben, 18 yaşındaki bir gencin siyaset yapabileceğinin, muhtar, belediye başkanı ya da milletvekili olabileceğinin her zaman arkasında oldum. Bir takım kesimler 18 yaşındaki gençlerin tecrübesiz olduğu yönünde olumsuz eleştirilerde bulunuyor. Akıl, her zaman için baştadır. Ak Parti gençliği de kendisine verilen yetki ile başarısına başarı katacaktır” dedi.

OSMANLI ÖRNEĞİ

Osmanlı Devleti’nde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda gençlerin her alandaki varlığına da değinen Uğuz, “Fatih Sultan Mehmet ilk kez tahta çıktığında 12, ikinci kez çıktığında 18, İstanbul’u fethettiğinde ise 21 yaşındaydı. Çanakkale ve kurtuluş savaşında 15 yaşındaki gençler cephedeydi. 15 Temmuz kalkışmasında tankların altına yatanlar yine gençlerdi. Biz gençler parlamentoda da görevimizi yerine getirir, belediye başkanı da olur ve gerekirse savaşa cepheye de gideriz” dedi.

"BU KANUN BİZE OLAN GÜVENİN GÖSTERGESİ"

Başkan Ömer Uğuz, gençlik kolları başkanlığı görevini uzun zamandır sürdürdüğünü ifade ederek, “Partimizde her gence yaşı kaç olursa olsun değer verilir ve yetiştirilir burada. Gençlik Ak Parti’ye her zaman güvendi ve Ak Parti’de bize gereken önemi verdi. Yapılan bu kanun değişikliği de partimizin gençlere olan güveninin göstergesidir” dedi.