20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Temmuz 2020, Perşembe 15:36

TORBALI CEZAEVİ BOŞALDI GAZİEMİR'İ OT KAPLADI

Gaziemir Belediyesi ile Torbalı Cumhuriyet Savcılığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Torbalı Açık Cezaevi’nde yatan 45 hükümlü Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başladı. Ancak geçtiğimiz Nisan ayında ceza infaz yasasında yapılan değişiklik sonucunda 45 hükümlü serbest kaldı. Torbalı Açık Cezaevi neredeyse boşaldı!

OTLAR UZADI, ŞİKAYETLER ARTTI
Pandemi sürecinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan çalışanların bazıları rapor aldı, bazıları ise idari izinli sayıldı. Parklarda çalışanların sayısının azalmasının ardından ilçenin farklı noktalarında otlar uzamaya başladı. Vatandaşlar bu yönde gelen şikayetler atmaya başladı.

YENİ ELEMAN ALINDI
Göreve geldikten sonra sadece yakın çalışma ekibine bazı isimleri dahil eden ve belediyeye eleman almayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Parka ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 15 kişiyi almak zorunda kaldı. Hatta başka birimlerdeki çalışanlar da ot biçme işine yönlendirildi

HARIL HARIL ÇALIŞILIYOR
Gaziemir genelinde şimdilerde otların biçilmesi için büyük bir çalışma var. Gaziemir Belediye Başkanı Arda, “Her şey üst üste geldi. Hüküm giyen arkadaşlar tahliye edildi. Araya pandemi süreci girdi. Çalışanların önemli b ir bölümü rapor aldı ya da idari izinli sayıldı. 595 bin metrekarelik önemli bir yeşil alana sahibiz. Özellikle uzayan otlarla ilgili çok fazla şikayet geldi. Hepsini biliyorum. Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisinde” dedi.