28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Spor

9 Mayıs 2017, Salı 12:35

TORBALI İÇİN MİLLİ FORMAYI GİYECEK

Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Ali Berk Erol, Torbalı'dan atletizm milli takımına seçilen ilk isim olma başarısını elde etti.

Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Ali Berk Erol, Torbalı'dan atletizm milli takımına seçilen ilk isim olma başarısı elde etti.Torbalı Belediyesi Spor Okullarında potansiyeli keşfedilen Ali Berk Erol, önemli bir başarı yakaladı. Atletizm milli takımına seçilerek yüksek atlama branşında Türkiye'yi temsil etme başarısı elde eden Erol, Torbalı'nın gururu oldu. 8 ay öncesine kadar herhangi bir atletizm geçmişi olmayan Ali Berk Erol, Torbalı Belediyesi Spor Okulları Basketbol Takımında oynarken spor koordinatörü Gani Kıratlı tarafından keşfedilerek yüksek atlama branşına yönlendirildi. Aylar süren bir antrenman sürecinden sonra Bursa'da yapılan atletizm milli takımı seçmelerine katılan genç sporcu 1.94'lük derecesiyle milli formayı giymeye hak kazandı. Ali Berk Erol'un, Milli sporcu unvanı aldığı için istediği Beden Eğitimi Spor Yüksek Okuluna direkt kaydolabileceği, ayrıca her ay devletten belli miktarda burs desteği alacağı ifade edildi.

MİLLİ FORMAYI GİYECEK

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, genç sporcuyu makamında kabul ederek başarısından dolayı kutladı. Torbalı'dan genç bir sporcunun atletizm milli takımına seçilmesinin çok önemli bir başarı olduğuna değinen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı Belediyesi Spor Okulları genç yetenekleri keşfetmeye ve onları geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Ali Berk Erol da spor okullarımızda keşfedilen genç yeteneklerimizden birisi. Onunla ve onun gibi gençlerimizle gurur duyuyoruz. Türk sporuna yeni isimler kazandırma çabamız sürecek" dedi.Kaynak: Atletizm milli takımına seçildi, Torbalı’nın gururu oldu