18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

17 Ağustos 2017, Perşembe 09:06

TORBALI – ÖDEMİŞ TREN SEFERLERİ ARTIYOR

Tek hat üzerinden işleyen Torbalı - Ödemiş demiryolu üzerinde bulunan 5 istasyona "sayding" adı verilen "bekleme ve birbirine geçiş hakkı verme" olanağı sağlayan hatlar inşa edilecek.

Tek hat üzerinden işleyen Torbalı - Ödemiş demiryolu üzerinde bulunan 5 istasyona "sayding" adı verilen "bekleme ve birbirine geçiş hakkı verme" olanağı sağlayan hatlar inşa edilecek. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü'nün 22 Ağustos'ta ihaleye çıkacağı öğrenilirken bu gelişme tren seferlerinin sayısı ve sıklığının artacağı olarak değerlendiriliyor. 2000'li yılların başında sökülmesi gündemde olan sonraki yıllarda yapılan çalışmalarla haftanın 4 günü karşılıklı 6'şar sefer, 3 günü de karşılıklı 7'şer seferle hizmet veren demiryolu hattındaki durak ve istasyonların yenilenmesinin ardından şimdi de Torbalı-Ödemiş hattındaki istasyonlara bekleme hatları kurulacak.

BEKLEME HATTI KURULACAK

"Sayding" adı verilen ve karşı yönden gelen trenlere geçiş hakkı verirken bekleme olanağı sağlayan 5 adet hat için TCDD 3. Bölge Müdürlüğünce 22 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak. Edinilen bilgilere göre Ödemiş-Torbalı hattı üzerindeki İlkkurşun, Derebaşı, Gürgür, Karpuzlu ve Arıkbaşı istasyonlarına trenlerin beklemesi için ilave hat inşa edilecek. 5 istasyondaki ilave hatların toplam uzunluğu 2 bin 600 metre olacak. İhale sonrası sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 istasyondaki çalışmalar 90 takvim günü içerisinde tamamlanacak. Ödemiş-Torbalı arasında şu anda karşı yönden gelen trenler için Çatal ve Bayındır istasyonlarında bekleme yapılabiliyor.

SEFER SAYISI ARTIYOR MU?

Bu gelişme, halihazırda 14'ü Ödemiş'e, 8'i Tire'ye olmak üzere 22 seferin işletildiği Ödemiş-Çatal-Torbalı-Basmane hattının Torbalı'dan sonraki bölümünün aynı zamanda İZBAN hattında yer alması nedeniyle Ödemiş-Torbalı ve Tire-Torbalı arasında aktarma seferlerinin sayısının ve sıklığının artırılacağı bu nedenle geçişlere olanak için sayding hatlarının yapıldığı ifade ediliyor.