29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

6 Kasım 2017, Pazartesi 13:49

TORBALI UÇUYOR DİYORLAR AMA O KÖYDE HER TÜRLÜ LAĞIM SOKAKTAN AKIYOR

Altyapı sorununu en fazla yaşayan köylerden biri olan Tulum’da kanalizasyon altyapısı olmadığı için yaşanan sorunlar, vatandaşları artık bıktırır hale geldi.

Altyapı sorununu en fazla yaşayan köylerden biri olan Tulum’da kanalizasyon altyapısı olmadığı için yaşanan sorunlar, vatandaşları artık bıktırır hale geldi. Tulum’da yaşayan insan sayısı hızla azalırken köye her gün yeni bir inek çiftliği kurulması nedeniyle köydeki inek sayısı insan sayısını neredeyse üçe katladı. Hem insan kaynaklı fosseptik atığı hem de Tulum’daki sayıları her geçen gün artan inek çiftliklerinden akan dışkı nedeniyle Tulum sokakları fessoptik deryasına döndü. Tiksindirici görüntülerden bunalan vatandaşlar bu işe artık bir çözüm bekliyor.

VATANDAŞ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR

İZSU, Subaşı ve çevresindeki tüm köylerde kanalizasyon altyapısı oluşturmak için proje hazırlamıştı. Ancak vatandaşları heyecanlandıran proje, uzun süredir hayata geçmiyor. Artık sokaklara akan fosseptik suları, hayatı olumsuz etkilediği gibi insan sağlığını da tehlikeye atıyor. Özellikle Tulum’da ki manzara oldukça vahim. Vatandaşlar İZSU’dan acil çözüm bekliyorlar. HASAN DEMİR