29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Şubat 2020, Cuma 10:56

TORBALI'DA ORGANİK GIDA DENETİMİ YAPILDI

Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçedeki organik gıda satışı yapılan market ve tezgahlara denetim yaptı. Yetkililer tüm işletme ve pazar tezgâhlarını farklı gün ve saatlerde baskın niteliğindeki denetimler ile denetledi. Yapılan denetimlerde satıcıların büyük oranda halk sağlığına önem verdiği ve hile yapmadığı görüldü. Gerçekleşen denetimler vatandaşlara güven verdi. Uygulama sonucunda Torbalı’daki organik ürünlerin güvenirliği kanıtlanmış oldu.

LÜKS MARKA VE MEKANLARDAN DAHA GÜVENİLİR

Seri üretim yapılan markalardaki hileler herkesçe malum, Torbalı’daki en çok tercih edilen lüks restoranların bir çoğuna da daha önce hijyen kurallarına uymadığı için para cezası kesildiği biliniyordu. Ancak bunun yanı sıra köylü pazarında satılan organik ürünler ve marketlerde satılan organik ürünler, denetimlerden geçer not aldı.

ORGANİK ÜRÜNLER GÜVEN VERİYOR

Organik tarım ürünlerine talep her sene ülke çapında artıyor. Kimyasallar kullanılarak yetiştirilen ürünlerin zararlarına karşı yapılan bilinçlendirme çabaları işe yaradı. İnsanlar daha sağlıklı ve lezzetli olan organik tarım ürünlerini satın almaya öncelik veriyor. Torbalı’da haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında organik tarım ürünleri satılırken süpermarketlerin manav bölümlerinde de organik sebze, meyve satışı yapılıyor. Torbalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri organik ürünleri denetledi. Ekipler yaptıkları uygulamada Torbalı’da organik ürün satan bütün işletmelerde inceleme yaptı. Organik ürün satış prosedürlerinin uygunluğunu kontrol edildiği uygulamada organik ürün belgesi üzerine duruldu. Yapılan çalışmada Torbalı’daki organik ürün satışının yapıldığı bütün işletmelerde herhangi bir sıkıntı olmadığı tespit edildi. Ekipler, hiçbir işletmeye cezai işlem yapmazken, bazı konularda uyarılarda bulundu. Torbalı’da satılan organik ürünlerin denetimlerle güvenilirliğinin kanıtlanması tüketicilere rahat bir nefes aldırdı. HASAN DEMİR