19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

13 Kasım 2017, Pazartesi 12:40

TORBALI'DA STAJYER OLDUĞU İŞTE ŞİMDİ 40 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Torbalı'da yaşayan 32 yaşındaki Fatih Bozkurt, stajyer olarak başladığı iş yerinde bir müddet sonra kendi işini kurdu ve mesleğin adeta zirvesine yükseldi

Torbalı'da yaşayan 32 yaşındaki Fatih Bozkurt, stajyer olarak başladığı iş yerinde bir müddet sonra kendi işini kurdu ve mesleğin adeta zirvesine yükseldi. 32 yaşındaki genç adam, şimdilerde ise 40’a yakın ülkeye yüzde yüz yerli makineleri ihraç ediyor. 32 yaşındaki Fatih Bozkurt, yıllar önce bir iş yerinde stajyer tornacı olarak mesleğe ilk adımı attı. Oldukça meraklı olan ve mesleğin her türlü inceliklerini kavramaya çalışan Bozkurt, kısa süre sonra da meslekte büyük bir ilerleme kaydetti. Umudunu hiç yitirmeyen genç, kendi işini kurmak için bazı kişilerden yardım istedi ama umduğunu bulamadı. Biraz borç alan, biraz da elindeki birikimini değerlendirmek isteyen 32 yaşındaki genç adam, 2003 yılında Yazıbaşı'nda küçük bir makine tesisi kurdu. Fatih Bozkurt, burada beton ve taş fabrikalarında kullanılan makinelerinden üretmeye başladı. Yüzde yüz yerli olarak ürettiği makinelerin pazarlamasını iyi yapan Bozkurt, ilgiyi arttırarak bazı ülkelerden teklif almaya başladı.

40 ÜLKEYE İHRACAT

Ürettiği makinelerle sınırları aşan Bozkurt, Azerbaycan, Mısır, Umman, Ukrayna derken tam 40’a yakın ülkeye makineleri ihraç etmeye başladı. Makineler yoğun talep görürken, 32 yaşındaki genç adam başarısının sırrını anlattı. Türkiye’yi temsil ettiği için gurur duyduğunu söyleyen Bozkurt, “Konkasör sektörü özellikle 2000’li yıllarda büyük oranda büyümeye başladı. Bizler ise bu sektöre temelden 2003 yılında girdik ve oldukça büyük başarılara imza attık. Bu başarımızın en büyük sebebi ise yaklaşık 14 yıldan bu yana aynı ekibimiz ile iş yapıyor olmamız ve ekibimizde yer alan herkes hem yetenek, hem de bilgi olarak sektöre hakim kişilerden oluşmaktadır” dedi.