23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

14 Eylül 2017, Perşembe 08:18

TORBALI'DAN SONRA İSPANYA'YA AÇILIYORLAR

Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, “Türkiye’de tarımın önemine inanan Vehbi Koç, gezdiği ülkelerde neyin, nasıl yetiştirildiğini dikkatle izlemiş. Türkiye ile benzer iklimlerdeki Portekiz ve İspanya’daki domates tarımı Vehbi Bey’in dikkatini çekmiş ve Tat’lı serüven başlamış” dedi.

TORBALI'DA TESİS İLAVE OLDU

Tat olarak Bursa Mustafakemalpaşa ile Karacabey ve İzmir Torbalı olmak üzere üç fabrikada üretim yaptıklarını 450 bin ton işleme kapasitesine sahip olduklarını belirterek, 650 sözleşmeli çiftçi ile çalıştıklarını bunların 50 tanesinin kadın olduğunu toplam çalıştıkları çiftçi sayısının ise 1000 olduğunu söyledi.

İSPANYA VE PORTEKİZ SIRADA

Aslan Kesimer, 50 yılda 2 milyar kutu salça ve 500 milyon şişe ketçap, 2016’da toplam 65 milyon kutu/kavanoz domates ve domatesli ürün ürettiklerini belirtirken salça ve konserve ürünleri iş kolunda yine 2016’da 379 milyon TL ciro gerçekleştirdiklerini söyledi. Aslan Kesimer, Tat olarak yeni satın almalara hazır olduklarını dile getirerek, “Makarna, domates, süt, sebze meyve işleme gibi sağlıklı alanlara bakıyoruz. Tat’la yurtdışında da yatırım yapmak istiyoruz. Yeni fabrika kurmak ya da satın alma olabilir, özellikle İspanya ve Portekiz’de arayışlarımız var” dedi. Tat’ın 2016 cirosunun 982 milyon TL olduğunu bu yıl bunu 1 milyar TL’ye çıkaracaklarını anlatan Aslan Kesimer, cironun yüzde 10’nun ihracattan geldiğini aktardı.