19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

15 Haziran 2017, Perşembe 16:37

TORBALI’NIN DEVİNDEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

İŞKUR'un işbaşı eğitim programı kapsamında PhilSA tarafından Torbalı fabrikasında gerçekleştirilen 'PhiDe' programına katılan 14 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerlerin yine bu fabrikada istihdam edileceği açıklandı.

İŞKUR'un işbaşı eğitim programı kapsamında PhilSA tarafından Torbalı fabrikasında gerçekleştirilen 'PhiDe' programına katılan 14 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerlerin yine bu fabrikada istihdam edileceği açıklandı. Philip Morris Sabancı'nın Torbalı üretim merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcısı Zafer Şener, PhilSA Genel Müdürü Enrique Jimenez, Philip Morris Sabancı İşletmeler Direktörü Dominique Voegeli ile Philip Morris Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Hayal Güneyman ve kursiyerler katıldı.Toplantıda konuşan PhilSA Genel Müdürü Enrique Jimenez, "2016 yılında İŞKUR ile eğitim için güzel bir yola çıktık. 14 genç arkadaş eğitimini tamamladı ve PhilSa'da işe başlamaya hak kazandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, istihdam çağrı yaptı. PhilSa'da 380 yeni kişi işe başladı. İstihdama katkımız devam edecek" dedi.

BAŞKA BİR VERSİYONUNU GELİŞTİRECEĞİZ

İstihdamın şu an ülke gündeminde olduğuna dikkat çeken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay ise, "Ülkenin geleceği ve bundan sonraki süreçteki geleceği için istihdam çok önemli. Burada atılan adım istihdama katkı sağlamış, hem niteliğini hem niceliğini önemli ölçüde etkilemiş. Yöneticilerimizle de görüşüp bundan sonra başka bir versiyonunu da gerçekleştireceğiz. Dezavantajlı gruplara bu istihdamın sağlanması için bir adım attık. PhilSA yönetimi de geldi. Bu isteklerini de gördükten sonra kurumum adına da heyecanlandım. Bundan sonra daha güzel adımlar atacağız" diye konuştu.

2017 YILINDA 500 BİN KİŞİYİ PROGRAMA DAHİL ETME AMACINDAYIZ

Daha önce İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü görevini gerçekleştirdiğini hatırlatan, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, şöyle konuştu: "Burada filizlenen bu fidelerin belki tohum aşamasında bir nebze de emeği geçmiş biri olarak, bu fidelerin ağaca dönüştüğü toplantıda bulunmaktan dolayı büyük bir sevinç içerisindeyim. Cumhurbaşkanımızın TOBB'daki toplantıda başlattığı ve dalga dalga tüm Anadolu'ya yayılan istihdam seferberliği çalışmasında bakanlık olarak tüm Türkiye işvereni ve çalışanıyla önemli mesafelere imza atma başarısını gösterdik. Artı istihdam seferberliğinde 1 milyon 200 bine ulaşmış durumdayız. Bu önemli çalışmanın içinde PhilSA firmasının böylesi anlamlı bir organizasyona katkı sunduğu için bakanlık, İŞKUR ve 80 milyon adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. İhracatta, vergide şampiyonlukları bulunan bir firmada çalışma fırsatını yakalamış katılımcılar için önemli bir fırsat. Biz de İŞKUR olarak çalışma hayatında işbaşı eğitim programları adını verdiğimiz bu program sayesinde 2016'da 280 bin, 2017'de 500 bin kişiyi bu programa dahil etme amacındayız.’’ Konuşmaların ardından İŞKUR'un işbaşında eğitim programı kapsamında PhilSA Torbalı Üretim Merkezinde eğitim alan ve istihdam edilecek olan 14 kursiyere sertifikaları verildi. Törende ayrıca İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, ve İŞKUR İzmir İl Müdür yardımcısı Zafer Şener'e teşekkür plaketi verildi.