19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Kasım 2017, Pazartesi 14:38

TORBALI'NIN İZBAN KÖPRÜSÜNE İPTEN KORKULUK ÖNLEMİ

Torbalı Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasında ulaşımı sağlayan araç üstgeçidinin çürümeye başladığını ve oto korkulukların yer yer koparak aşağıya düştüğünü daha önce gazetemiz aracılığı ile gündeme getirmiştik.

Torbalı Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasında ulaşımı sağlayan araç üstgeçidinin çürümeye başladığını ve oto korkulukların yer yer koparak aşağıya düştüğünü daha önce gazetemiz aracılığı ile gündeme getirmiştik. Araçların, oluşan boşluklardan aşağıya düşme riski bulunuyordu. Haberi gündeme getirmemizin ardından kopan oto korkuluğu yerine ipten yapılmış  file şerit çekildi. Hızla hareket eden araç bir yana bir sineği bile engelleyemeyecek olan bu şerit, vatandaşların tepkisini daha da çektiği gibi ‘Türk usulü çözüm’ olarak esprili bir dille eleştirildi.

CAN KAYBI YAŞANMASI KAÇINILMAZ

Bir yandan araç üstgeçidinde komedi filmi gibi önlemler alınırken diğer yandan üstgeçidin metal oto korkulukları çürümeye devam ediyor. Çürüyen ve düşen parçalar, üstgeçidin neredeyse yarısını oluşturuyor. Torbalı Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasındaki üstgeçitte çürüme ve dökülmeler vahim bir hal aldı. Korkuluklara takılı olan ağır camlar tek tek yere düşüyor. O sırada tesadüfen üst geçidin yanında yürüyen bir insan olsa, can kaybı yaşanması kaçınılmaz olur. Vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kalıcı çözüm bekliyor. HASAN DEMİR